Hírek

Az Ajka együttese látogatott a Szombathelyi Haladás otthonába hétvégén

2022. szeptember 14., 20:59

A vasi zöld-fehérek szinte végig kontrollálták a találkozót, több helyzetet is kidolgoztak, de nem sikerül bevenni a vendégek kapuját. Így a Haladás rossz szériája továbbra is tart.

Az Ajka együttese látogatott a Szombathelyi Haladás otthonába hétvégén

Jól kezdte a másodosztályú bajnokságot a Szombathelyi Haladás, amelynek kerete alaposan kicserélődött a nyáron. A jó szezon kezdetét követően viszont gödörbe került a vasi csapat, így Németh Szabolcs vezetőedzővel közös megegyezéssel szerződést bontott a klub. A Merkantil Bank Liga 8. fordulójában az Ajka ellen a szakmai igazgató Mészöly Géza ült le a kispadra. Jól kezdte a találkozót a Hali: Rácz-Horváth volt a labda útja, majd utóbbi középre tálalt, de Molnár nem találta el a játékszert. Nagy kedvvel futballozott a sérüléséből visszatérő Rácz Barnabás, aki a 25. percben a jobb szélen keverte meg az ajkai védelmet és passzolt Derekas elé. A középpályás viszont csúnyán mellé lőtt. Nem sokkal később Horváth Rajmund kapott szenzációs kiugratást, azonban a Hali támadója az égbe bombázott. A szünet után is nagy kedvvel játszott Rácz Barna, aki előkészítőként jeleskedett, de kiváló átadását Molnár mellé pörgette.
Majd az 57. percben egyedül vállalkozott egy akcióra. Ezúttal a bal szélen tört be, de kisodródva oldalhálóba bombázott. A hátralévő időben mindkét csapat megpróbálta megszerezni a győztes gólt, azonban a játékosok nem tudtak a kapusok eszén túljárni. Bár mezőnyben és a helyzetek számában is jobb volt ellenfelénél a Haladás, nem tudta legyűrni az Ajka együttesét, így zsinórban öt mérkőzés óta nyeretlen a vasi gárda.

Mészöly Géza - szakmai igazgató, Szombathelyi Haladás
- Amikor egy csapat lélektanilag ilyen helyzetben van, akkor hihetetlenül fontos, hogy valahogy az a labda bepattanjon és ez ráadásul nem érdemtelenül pattant volna be az Ajka hálójába. Mert az első félidőben 3-4 olyan lehetőség is volt - főleg a Molnár Rajminak - ami gyönyörű akció, sarkalás, benn a tizenhatoson belül, visszakészíti és sajnos egy picit a vádlijáról a sípcsontvédőről tudta csak kapura tenni a labdát. S ezek a helyzetek, hogy kimaradtak, aztán utána még rátettünk a második félidőben is. Érzésem szerint főleg a cseréknek köszönhetően, abszolút a végét is megnyomtuk, amit lehetett. 

Az újabb pontvesztés következtében a Haladás a 20 csapatos másodosztályban visszacsúszott a 14. helyre. Bár a bajnokság csak három hét múlva folytatódik, nem maradnak futball nélkül a szurkolók: szeptember 18-án Putnokon játszik a Hali Magyar Kupa mérkőzést, ahol a vasi csapat célja a 32 közé jutás lesz.