Hírek

Az ajándékok beszerzése közben sem szabad azonban megfeledkezni a vagyonbiztonsági szabályokról

2022. november 29., 15:50

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság és az Áldozatsegítő Központ munkatársai bűn- és balesetmegelőzési tanácsokkal, apró ajándékokkal, játékokkal várták az érdeklődőket ma délelőtt a Family Centerben.

Az ajándékok beszerzése közben sem szabad azonban megfeledkezni a vagyonbiztonsági szabályokról

Ez a személyi riasztó addig szirénázik, amíg segítség nem érkezik.

Ha valaki úgy érzi, veszélyben van, csak kihúzza belőle a szöget, és a szerkezet hangosan jelez. Ezzel az eszközzel is megismerkedhettek az érdeklődők a rendőrség információs standjánál, ahol hasznos ajándékokat és jó tanácsokat osztottak az adventi időszakra. Az ünnepi forgatagban sem szabad megfeledkezni értékeink védelméről. A tárcát, mobiltelefont, bankkártyát tároljuk a belső zsebben.

Némethné Zsigó Zita - bűnmegelőzési alosztályvezető, VMRFK
"Csak azokat az értékeket vigyük magunkkal, amik feltétlenül szükségesek. Tárcát, kulcsot, telefont, bankkártyát tároljuk belső zsebben, védett helyen tároljuk, lehetőleg külön. Legyünk körültekintőek a készpénzfelvétel, bankkártyahasználat során."

Az autó nem biztonságos tárolóeszköz, ne hagyjunk értékeket látható helyen az utastérben. Az üzletekben se hagyjunk őrizetlenül a táskánkat.

Némethné Zsigó Zita - bűnmegelőzési alosztályvezető, VMRFK
"Az áruk, ajándékok keresgélése, a ruhapróbák során is figyeljünk, ne hagyjuk értékeinket a bevásárlókocsi tetején, vagy a pultnál. A már megvásárolt ajándékokat se hagyjuk őrizetlenül."

Legyünk körültekintőek az internetes vásárlásnál, csak megbízható webáruházat válasszunk. Fogadjuk kétkedve a helyesírási hibás hirdetéseket és a gyanúsan olcsó termékeket. Amint megérkezik, bontsuk ki a csomagot, és győződjünk meg a tartalmáról. Aki bűncselekmény áldozatává válik, segítséget kérhet az Áldozatsegítő Központ munkatársaitól, ám fontos, hogy a sértett előbb rendőrségi feljelentést tegyen. Anyagi és pszichés támogatást nyújtanak, az igazgatási szünet alatt is változatlan munkarendben.

Kámán-Németh Martina - koordinátor, Áldozatsegítő Központ
"A maximális 173 555 forint, ezt az áldozat élelmezésre, utazásra, ruházkodásra, lakhatásra, kegyeleti kiadásokra is fordíthatja. Ez az összeg a bűncselekmény okozta krízishelyzetből ki tudja őt zökkenteni, és amíg a következő kövedelmet megkapja, stabilan tud lenni."

"Küllőprizma, a kerékpárosoknak nagyon fontos, első kerékre kettő darab kell."

Az érdeklődők balesetmegelőzési tanácsokat és láthatósági eszközöket is kaphattak. Ezek használata különösen fontos az őszi-téli útviszonyok közepette.

Kovács Vanda - kiemelt főelőadó, Közlekedésrendészeti Osztály, VMRFK
"Mind a gyalogosoknak, autósoknak, kerékpárosoknak készültünk láthatósági eszközökkel, például láthatósági táskával, a kicsiknek már van mellényük, kis zebrával."

A rendőrség karácsonyig még több helyen megjelenik az információs pulttal és jó tanácsokkal, hogy ne teljen az ünnepvárás jogsértések miatti bosszankodással