Hírek

Az AGORA Savaria Filmszínház munkatársai segédkeztek a felújított körmendi mozi nyílt napján

2024. február 28., 15:27

Az AGORA Savaria Filmszínház munkatársai segédkeztek a felújított körmendi mozi nyílt napjának előkészítésében és lebonyolításában. Megtartották az első vetítéseket: az általános iskolások a Wonkát, a középiskolások a Semmelweis című életrajzi drámát nézték meg. Az érdeklődők kedden bejárhatták a modern épületet. Újranyitásával a körmendiek 12 év után mozizhatnak majd ismét. Jelenleg üzemeltetőt keresnek.

Az AGORA Savaria Filmszínház munkatársai segédkeztek a felújított körmendi mozi nyílt napján

Az Savaria mozi munkatársai vetítettek a körmendi mozi nyílt napján. Beüzemelték a technikát és feltöltötték a filmeket.

Horváth Zoltán - ügyvezető, AGORA Savaria

“A körmendi mozi nyitás kapcsán kérték az Agora segítségét, és a Savaria Filmszínház munkatársai az elmúlt napokban már kicsit belakták a mozit, és megismerték a technikát. A mai napon pedig abban tudtunk segíteni, hogy két filmnek a vetítését koordináltuk, illetve technikailag biztosítottuk. A Willy Wonka és Semmelweis című filmet láthatták a körmendiek zárt vetítés során.”

A zártkörű vetítésen általános- és középiskolások, intézményvezetők vettek részt, de a bejárásra érkezők is láthattak egy részletet a Wonka című filmből. Bebes István polgármester beszédében visszaemlékezett a mozi múltjára, és kiemelte, hogy az épület megújulásával és újranyitásával a körmendiek közös álma valósul meg.

Bebes István - polgármester, Körmend

“2012 volt, amikor bezárt a mozi, és bizony az eltelt 12 év az egy nagyon hosszú időszak volt, amíg egyáltalán arról tudtunk gondolkodni, hogy mi is a jövő lehetősége, mit tudunk tenni, milyen irányba tudunk elmenni, és tényleg alkalmassá tudjuk-e tenni az épületet arra, hogy egy tényleg 21. századnak megfelelő mozi jöhessen létre Körmenden. A hosszú út lezárult, elérkeztünk a mai naphoz, és hát 12 év után újra közösen itt vagyunk.”

Az épületet és környezetét 1,1 milliárd forint pályázati forrásból teljeskörűen felújították. Nem csak filmszínházként, de közösségi térként is szolgál majd. A mozi üzemeltetésére hárman pályáztak, közülük a körmendi képviselő-testület választja majd ki a legmegfelelőbbet.