Vackor karácsonya
Újévi Operettgála

Hírek

Augusztusi programjaikat ismertették civil szervezetek a hagyományos sajtóreggelin

2023. augusztus 04., 03:36

Ostromnapok Kőszegen, élménynap a Jeli Arborétumban, Joskar-Ola Napok huszonharmadszor, hobbi kutyák szépségversenye és mesés kelet a karneválon - augusztusi programjaikat ismertették civil szervezetek a hagyományos sajtóreggelin.

Augusztusi programjaikat ismertették civil szervezetek a hagyományos sajtóreggelin

Pénteken 15 óra 32 perckor puskalövéssel veszi kezdetét a 16. Kőszegi Ostromnapok, a város 1532-es török ostromának emlékére. Katonai hagyományőrző bemutatók, gyerekprogramok, koncertek várják az érdeklődőket. Tartanak apródpróbát, tüzes támadást, jelmezes túrát, csatazajos megemlékezést és fellépnek helyi művészeti együttesek. A leglátványosabb a szombat esti vártámadás lesz. A szervezők bíznak benne, hogy megússzák eső nélkül.

Csiki István - elnökségi tag, Kőszegi Ostromnapok Egyesület
"Felépülnek a sátrak, katonai táborok ... csetepatékban találhatja magát."

Szombaton családi élménynapot szerveznek a Jeli Arborétumban, amely bemutatja a Vasi Hegyhát értékeit és a helyi termelőket. 11 órától vásár nyílik, és kézműves foglalkozások kezdődnek, lehet kavicsot festeni, és rovarhotelt készíteni, lovagolni, íjászkodni, jógázni, karatézni, és kutyás ügyességi bemutató is lesz. Gyalogtúrán, varázskerti sétán és kerékpártúrán is részt lehet venni. Három nap alatt 14 fellépő szórakoztatja a Joskar-Ola Napok látogatóit augusztus 11-től 13-ig - feltörekvő helyi és országosan ismert zenekarok, DJ-k állnak színpadra. A Hobbisták ifjúsági cross erőpróbát szerveznek, lesz erősember verseny, gasztro show, autós tuning találkozó, berendeznek egészségvédelmi, bűnmegelőzési és drogprevenciós sátrat, és nem maradhat el a megszokott vidámpark sem. A rendezvény idén is jótékony célt szolgál, a Mosolyszolgálat bohócdoktorainak gyűjtenek adományokat. A Joskar-Ola Napokra nem csak a névadó városrész lakóit várják.

Bakos Ildikó - elnök, Joskar-Ola Alapítvány
"A Joskar-Ola Fesztivál a találkozások ünnepe ... fel tudunk építeni egy közösséget."

Tavaly alakult meg a Pannon Kutyasport Egyesület Szombathelyen, amely Gellén Tibor nyomdokain járva segíteni szeretné a felelős kutyatartás terjedését és egy igazi jó kutyás közösség kialakulását. Ismeretterjesztő előadásokat és kutyakiállításokat is szerveznek. Tavaly nagy sikerrel debütált a hobbikutyák szépségversenye, amit augusztus 13-án újra megrendeznek a vasszécsenyi Ó-Ebergényi kastély udvarán. Több kategóriában várják a nevezéseket.

Varga Gábor - elnök, Pannon Kutyasport Egyesület
"A hobbi kutya kifejezetten nem a fajtatiszta kutyákról szól...szervezzük ezt a kiállítást."

11. alkalommal rendezik be a Savaria Történelmi Karneválon a Miraculum-Szultániát a mozi árkádsora alatt, ahová a mesés kelet rajongóit várják. Lesz háremfotózás és háremrablás, hennafestés, hajfonás, csillámtetkó és arcfestés. Ezekhez önkéntes segítőket is várnak, az alapanyagokat a szervező MIRA Orient Art Kulturális Alapítvány biztosítja. Illat-túra, üvegékszer-bemutató és táncbemutatók is színesítik a programot, továbbá kiállítás nyílik Pópa Kornél és Molnár Szilvia fotóiból.A látogatói adományokból a vasi gyermekvédelmi központot és iskolát támogatják.
A Kőszegi utcai civil központban Serczik Károlyné babagyűjteményéből nyílik kiállítás, míg az iroda udvarán egyesületek mutatkoznak be interaktív standjaikkal a karneváli civil sziget keretében augusztus 26-án.