Hírek

Augusztusi ostromnapok Kőszegen

2011. július 22., 11:02
Idén sem marad el az Ostromnapok Kőszegen, igaz a vár ostromára nem kerül sor. Még tart ugyanis a Jurisics vár felújítása, így ott nem lehet rendezvényt tartani. Mint ahogy a vásárosok is a Jurisics tér helyett máshol árulják majd a portékáikat. A szervezők azonban azt ígérik: látványban, élményben idén sem lesz hiány az augusztus 5. és 30. között zajló rendezvénysorozaton.
Augusztusi ostromnapok Kőszegen
Törökök rajtaütése a kőszegi piacon. Ez a program biztosan nem marad el idén, ahogy a kőszegi várvédők és a támadó török csapatok felvonulása sem. A legnagyobb látványosságra, a vár ostromára azonban idén nem kerül sor. Itt ugyanis felújítási munkák folynak. A katonai bemutatókat megtartják, és a városfal előtti területeken zajló csatajelenetekre is nagyobb hagnsúlyt helyeznek idén.

Básthy Béla - alpolgármester, Kőszeg
Benépesül az Írottkő előtti terület, ahová betelepítünk katonai táborokat illetve a Zwinger és az ottani hosszú városfal környéke is, az árok is része lesz az ostromnapoknak.  


A vásárosok is máshol kénytelenek idén a portékáikat árulni. A Jurisics teret ugyanis felújítják, így a Fő térre és a környező utcákba kell költözniük. A szervezők a fiatalokra is gondoltak.
A látogatók bepillantást nyerhetnek az itt élő nemzetiségek kultúrájába, valamint a török zene és tánc rejtelmeibe. Lesz sporthétvége is, valamint Liszt Ferenc, 1846-ban Kőszegen adott koncertjének emlékére külön rendezvénysorozattal készülnek a vasi kisvárosban.