Hírek

Augusztus 31-éig kell kormánydöntés a strand helyén kialakítandó parkolókról

2022. augusztus 02., 18:28

Már csak harminc nap: augusztus végén lejár a határidő, ameddig meg kell születnie a kormányzati döntésnek arról, hogy az egykori városi strand helyének utolsó darabján parkolók épüljenek. Nem látja a városvezetés az ehhez ígért mintegy félmilliárd forint helyét a központi költségvetésben.

 

Augusztus 31-éig kell kormánydöntés a strand helyén kialakítandó parkolókról

Gazos-füves terület a kerítés mögött – jelenleg a Markusovszky utca és a Horváth Boldizsár körút sarkán. Amikor eladta a város a régi strand ezen részét, akkor lakásokat, üzleteket és azokhoz parkolókat tervezett ide a terület új tulajdonosa.

Azonban 1500 szombathelyi aláírásával fejezte ki igényét: árnyas parkolókat szeretnének a saroktelekre. A városvezetés visszavenné a telket és kialakítaná a parkolókat – kormányzati forrásból. Ehhez szóbeli ígéretet kaptak Szombathely országgyűlési képviselőjétől – emlékeztetett sajtótájékoztatón Horváth Attila alpolgármester. A vállalkozóval kötött adásvételi szerződés értelmében augusztus 31-éig kell megszületnie a kormányzati döntésnek arról, hogy a terület visszavásárlásához és a parkolóépítéshez szükséges, összesen mintegy 500 millió forintot biztosítja a kormány.

Horváth Attila alpolgármester, Szombathely
“Miniszterelnök úr bejelentette, hogy azok a beruházások, amelyek nem kezdődtek meg, azokat megállítják bizonytalan időre. Tehát összességében inkább gondoljuk azt, hogy nincs pénz ennek a projektnek a megvalósítására, mint azt, hogy van. Ha és amennyiben ez így van, és tényleg nincs pénz arra, hogy itt parkolókat létesítsen állami pénzből a szombathelyi önkormányzat, akkor én azt gondolom, hogy egy felelős politikusnak, egy felelős vezetőnek ilyenkor az a dolga, hogy kiáll a szombathelyiek elé. És szerintem Hende Csabának, ha nem tudja teljesíteni a választási ígéretét, akkor ki kell állnia a szombathelyiek elé és elmondani, hogy sajnos ő ezt nem tudja teljesíteni, és hát esetleg elnézést is kell kérnie.”

A szombathelyi önkormányzat teljesítette már a vállalás rá eső részét: az adásvételi szerződést, a feltételes közbeszerzési eljárást és azokkal együtt minden rendelkezésre áll, hogy a most gazos terület új parkolóövezet legyen.