Hírek

Átalakult a címvédő Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely kerete

2022. szeptember 13., 16:28

A nyáron alaposan átalakult a címvédő Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely kerete: több meghatározó, magyar válogatott játékos pótlására minőségi légiósokat igazolt a vasi sárga-fekete kosárlabda csapat, amely megtartotta első, nyílt kapus edzését.

Átalakult a címvédő Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely kereteEgy rendkívül hosszú és sikerekkel teli szezont zárt a nyár elején a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely élvonalbeli kosárlabda együttes. Milos Konakov irányításával sikerült megőrizni bajnoki elsőséget és a Bajnokok Ligájában is kimagasló teljesítményt nyújtott a csapat. A sikeres idény ugyanakkor több külföldi klub figyelmét is felkeltette, és a meghatározó magyar magot szétkapkodták. Váradi, Benke, Golomán és Somogyi pótlására minőségi légiósokat igazolt a Falco, amely megtartotta első, sajtónyilvános edzését. A Konakov-Curovic kettős által dirigált első csapatból az Európa-bajnokságot megjárt kosarasok hiányoztak, ugyanakkor a juniorok közül csatlakoztak a felnőttek tréningjére tehetséges játékosok. Nagy tervekkel várja az idényt a Falco bedobója Kovács Benedek is.

Kovács Benedek - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 
- Az idei szezonra tekintve, ugye címvédőként ez mindig egy kis nyomást jelent azért a csapatra, hiszen nyilván meg szeretnénk védeni a bajnoki címet. Ugye a csapat egy nagy átalakuláson esett át a nyár folyamán. Újra kell igazából építkeznünk, de az újak nagyon gyorsan beilleszkedtek és szerintem egy jó és izgalmas szezon elé fogunk nézni.

A tréningen ismerős arcot is felfedezhettek az érdeklődők, hiszen hazatért Krivacsevics Márkó, aki a legutóbbi szezont Körmenden töltötte. A center döntésében szerepet játszott, hogy nagyon számítanak rá a vasi megyeszékhelyen.

Krivacsevics Márkó - játékos, Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 
- Jól esik újra itthon lenni, itt születtem, ez a szülővárosom. Örülök, hogy visszafogadtak és jól érzem magam teljesen. Szeretek itt lenni, Szombathely egy szép város, a szüleim is mindig szeretnek itt meglátogatni. Szóval örülök neki.

A felkészülési időszak lassan a hajrájához közeledik, így az alapozás, a csapatépítés és a technikai fejlesztés mellett már az edzőmérkőzések is fontos szerepet kapnak. A 2022/2023-as NB I-es bajnokság október elsején startol.