Hírek

Arcképekből állítják össze a Szombathely feliratot a Göncz Árpád téren

2024. február 08., 19:57

Arcképekből állítják össze a Szombathely feliratot a Göncz Árpád téren, legalább 5000 portré fotót vár az önkormányzat a városlakóktól és Szombathelyhez kötődő emberektől. Az identitást erősítő program legújabb eleme unikális ötlet, sehol máshol az országban nincsen hasonló.

Arcképekből állítják össze a Szombathely feliratot a Göncz Árpád téren

Az Iseum előtti téren lévő üvegfelületet hamarosan szombathelyi arcokból álló mozaik színesíti majd, amely távolról nézve kiadja a Szombathely feliratot. Legalább 5000 képet várnak, bárki beküldheti a saját vagy gyermeke portréját az interneten. Károlyi Ákos jegyző elmondta: a szombathelyportre.hu oldalon keresztül lehet feltölteni a fényképeket, amihez email címet és a lakcímkártya szkennelt formátumát, 18 év alattiak esetében szülői hozzájáruló nyilatkozatot is kérnek. Nem csak Szombathelyen élő, de a városhoz kötődést érző emberek is szerepelhetnek az óriási tablón, amit Kassai Ferenc grafikus készít.

Kassai Ferenc - grafikus

"Maga a felirat a lehető legnagyobb betű lesz, anyagában többrétegű fólia ... így megoldható."

Menő és egyedi dolog lesz a Szombathely portré, mondta el Prieger Szabolcs programszervező, érdemes benne részt venni. A szomszédban a Schrammel-gyűjtemény falán a téglák a szombathelyiek kézjegyét őrzik, ez a mozaik pedig az arcukból áll majd össze. Az identitást erősítő program a születések fája, az ovis csomag és az ifjú házasokat köszöntő ajándék után ezzel az új elemmel egészül ki, ami a közösséget erősíti, miközben egyedi látványosság lesz.

Nemény András - polgármester

"Szombathely mint közösség is szereti egymást, és ennek kevesebb kifejezési módja volt eddig....közösségteremtő erő."

A kezdeményezés jótékony célt is szolgál: minden egyes beküldött fénykép után 1000 forintot adományoz az önkormányzat a Zseboroszlán a Vas Megyei Koraszülöttekért Alapítványnak. Nyereményjátékot is hirdetnek, minden 500. beküldött kép után értékes ajándékokat sorsolnak ki, gazdára talál például egy 300 ezer forint értékű roller. Nem tűztek ki határidőt, folyamatosan küldhetik a fényképeket az erre a célra létrehozott honlapon keresztül azok, akik szeretnék magukat viszontlátni a Szombathely portrén. FELIRAT: szombathelyportre.hu