Hírek

Alaposan kicserélődött a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi röplabda csapata

2023. november 16., 21:18

A nyári holtszezonban alaposan kicserélődött a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi röplabda csapatának kerete. Az érkezők beépítése folyamatosan zajlik, így nagy kérdés volt, hogy a formálódó vasi együttes mire megy a jó erőkből álló Győr és Dunaújváros elleni hazai találkozókon.

Alaposan kicserélődött a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi röplabda csapata

Hétvégén folytatódott a másodosztályú férfi röplabda-bajnokság. A nyugati csoport tagjaként vesz részt a pontvadászatban a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület, amelynek kerete a nyáron alaposan kicserélődött. Több meghatározó játékos távozott, míg az érkezők oldalán akadnak rutinos és korosztályos röplabdázók is. A keret még nem teljesen szokott össze, de folyamatosan dolgoznak, hogy minél előbb a legjobb formájukat nyújtsák.

Kovács Balázs - vezetőedző, SzoESE

Folyamatosan készülünk minden egyes mérkőzésre a hét folyamán. Sok edzésünk nincsen, utánpótlás játékosokkal és felnőttekkel van feltöltve a csapat. Sok az utánpótlás játékos egyébként, akik az U17-ből játszanak föl. Azt, hogy mire számítunk, azt majd megmutatja a mai nap.

A SzoESE a legutóbbi játéknapon két mérkőzést is játszott hazai környezetben. Az UNI Győr ellen a tisztes helytállás volt a cél. A szoros első labdamenetet követően a vendégek egyre magabiztosabbá váltak, amire nem volt válasza a vasiaknak. Bár Kovács Balázs cserékkel próbált új lendületet adni tanítványainak, végül 3-0-ra elveszítették a mérkőzést. A Győr után A Dunaújváros következett, amely hasonló erőt képvisel. A szombathelyiek elveszítették az első szettet, utána viszont egységesebb játékkal rukkoltak ki, és ennek köszönhetően 3-2-re megnyerték a találkozót. A SzoESE így hazai pályán 50 százalékos eredménnyel zárta a fordulót, és a hetedik helyről várja a folytatást. A most hétvégi játéknapon a szombathelyi együttes szabadnapos lesz.