Hírek

Aktuális májusi programjaikat ismertették a civil szervezetek

2024. május 07., 15:22

Bölcsőde EXPO, urbanisztikai nyári egyetem, Orbán-napi Hegyi Vigadalom, rózsa napok és herényi jubileum - aktuális májusi programjaikat ismertették civil szervezetek a Vas Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ hagyományos sajtóreggelijén.

Aktuális májusi programjaikat ismertették a civil szervezetek

Tavaly szervezett először bölcsőde expót az Egyesített Bölcsődei Intézmény és a hozzá kapcsolódó egyesület. Nagy siker volt, 350 család vett részt rajta. Most szombaton ismét piknikre hívják a bölcsődei ellátás iránt érdeklődőket a Kámoni Arborétumba, ahol megismerhetik az intézmények szakmai programját, foglalkozásokon, ismerkedős beszélgetéseken vehetnek részt és akár a beiratkozást is elintézhetik.

Sebestyén Bianka - intézményvezető, Egyesített Bölcsődei Intézmény

"Mit csinál egy kisgyermeknevelő, milyen programok .... alakítunk ki."

Idén nyáron öt turnusban szervez napközis tábort óvodásoknak a Papírsárkány Alapítvány, ősszel pedig ingyenes szakmai előadássorozatot indítanak Mittli Éva gyermekpszichológus vezetésével. Május 25-én kezdődik a Georgina Rózsanapok rendezvénysorozata az acsádi Márk Rosariumban, amely Szegedy Georginának, az acsádi kastély utolsó birtokosának állít emléket. Könyvbemutató, előadás, koncert és piknik is szerepel a programban. Május 26-án szervezi meg a Hegypásztor Kör a 17. Orbán-napi Hegyi Vigadalmat Oszkón. Népi játékokkal, főzőversennyel, borkóstolóval, szőlőhegyi hangulatokat bemutató fotókiállítással, kézműves foglalkozásokkal, táncos és zenés programokkal várják a vendégeket. Május 31-én és június elsején ünnepli alapításának 30. évfordulóját a Herényi Kulturális és Sport Egyesület: kiállítások nyílnak, fellép a Herényi Nótakör, Tóth Dániel énekes, beszélgetnek múltról, jövőről. Június 18-án kezdődik a háromnapos Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem, amely már az 57. a sorban. Ezúttal az iparterületekről szólnak az előadások, főépítészeti fórmot tartanak és egyetemi hallgatók mutatják be prezentációikat.

Bakó Béla - igazgató, Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület

"A város és az iparterület kapcsolatait próbáljuk megnézni, hogy az új létesítményeket is napirendre tűzzük, és megnézzük, mit tud kezdeni egy város .... kerülnek napirendre."

A sajtóreggelin bemutatkozott a két éve alakult ÚjGeneráció Ökölvívó Iskola SE, amely utánpótlás-neveléssel foglalkozik, várnak mindenkit, aki érdeklődik a sportág iránt. Pap István elnök egy nemescsói kutyás rendezvényt is az érdeklődők figyelmébe ajánlott: június 2-ára bemutatókkal, szépségversennyel, kutyás kvízzel készülnek. r Hat turnusban szervez idén nyáron tábort a Kerekerdő Alapítvány, köztük a Pajta Tábort a Vasi Skanzenban. Gyöngyösi Péter elnök arról is beszámolt, hogy folytatják a felsőcsatári gyermeküdülő megmentését célzó kezdeményezésüket, eddig másfél millió forint adomány gyűlt össze.