Hírek

Agora Fesztivál

2010. július 02., 13:27
Az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ elmúlt 3 évének talán legfontosabb feladata a fesztiválszervezés volt. A 2007 júliusában létrejött városi intézmény mindig kiemelt szerepet szánt a helyi civil kulturális kezdeményezéseknek. Nem lesz ez másként a „hároméves szülinapi bulin” sem, július 3-án, a Fő téren. Különböző stílusban játszó helyi és már országos szinten is ismert zenekarok kapnak színpadot, és mutatkoznak be a nagyérdeműnek.

Agora Fesztivál
Szombathely, Fő tér
2010. július 3.

17.00–17.45 LAZÁRY QUARTET (jazz)
A Lazáry Quartet egészen friss, lendületes jazzt játszó, szombathelyi kötődésű formáció. Első fellépésükön rögtön a fővárosi Művészetek Palotájában zenéltek, nagy sikerrel mutatkoztak be a Hangulatkoncerten. Repertoárjukban többek között Diana Krall, Oscar Peterson, Bill Evans, Miles Davis örökzöldeket találhatunk.

18.30–20.00 SZABÓ BALÁZS BAND (világzene)
„…a zenekar első fölsírása, levegővétele 2009-ben a Suhancos zenekar föloszlásával kezdődött… Útnak indultam zenészeket verbuválni. Szerettem volna megtalálni a népzenei hangszerek és a könnyűzenei hangszerek közös metszetét, ahol átmerészkedhet az ősi saját és az eltanult modern világ egymáshoz. Ettől a szerethető feszültségtől lett ez a kalandos fúzió ilyen.” (Szabó Balázs)

20.30–22.00 BELMONDO (pop)
A Belmondo zenekart Czutor Zoltán alapította 2005 augusztusában. A Nyers nevű legendás underground együttes megszűnése után létrejött Belmondo az alkotás és a zene iránt elkötelezett, rutinos előadókból verbuválódott. A tagok korábban – többek között – olyan zenekarokat erősítettek, mint a Nyers, a Blackout, a Kowalsky Meg a Vega, a Balkan Fanatik, vagy a Soulblaster. „Pop is, beat is, üt is, harap is.”

A programokat a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.