Hírek

A világbajnokságon is taroltak a Westside táncosai

2024. június 12., 13:57

Több sikeres hazai versenyt követően a világbajnokságon is taroltak a Westside táncosai. Szalai Vivien, Madarász Vivien és Vincze Csaba tanítványai két ezüstérmet és egy aranyérmet szereztek a horvátországi viadalon. Most hétvégén gálával zárják az idényt.

A világbajnokságon is taroltak a Westside táncosai

A ritmuscsapatok országos táncverseny-sorozatának dabasi állomásán tizenegy dobogós helyezéssel alapozta meg az idényt a Westside Tánc Sportegyesület. Szalai Vivien, Madarász Vivien és Vincze Csaba tanítványai számára a legjobban várt erőfelmérő a horvátországi világbajnokság volt. A porec-i Zelena Laguna Beach-en megrendezett versenyre csak a legjobbak kvalifikálták magukat. Ráadásul a lebonyolítás menetrendjén is változtattak a szervezők, így egy héten keresztül kellett kimagasló formában táncolniuk a résztvevőknek. A szombathelyi egyesület 13 formációja jutott döntőbe és több pontszerző helyet is megcsíptek. Urban szólóban és gyermek csoportban két ezüstérmet szerzett a Westside, míg a Szalai Vivien-Madarász Vivien-Hanák Ádám trió világbajnoki címet ünnepelhetett.

Szalai Vivien - táncos/edző, Westside TSE

Összességében nagyon jó eredményeket értünk el, a mezőny az rendkívül színes volt és nagyon sok induló volt. Egy-egy kategóriában volt, hogy ilyen 26 csoport, trió, szóló mérettette meg magát. Úgyhogy az esetleges negyedik helyek sem voltak egyébként rosszak viszont mi egy kicsit úgy éreztük, hogy erősen húzta a zsűri azokat a pontszámokat, tehát lett volna még bennünk.

A hazatérést követően még egy kisebb versenyen bizonyíthattak a szombathelyi táncosok. Az idényt pénteken hazai közönség előtt, nyárköszöntő gálával zárja az egyesület. A rendezvény különlegességét az adja, hogy valamennyi korosztályban színpadra lépnek a kezdő és haladó szinten álló növendékek.