Hírek

A város legnagyobb szurkolói zónájával készül az AGORA

2024. június 12., 13:57

A város legnagyobb szurkolói zónájával készül az AGORA a most hétvégén kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra. Sztárfellépőkkel hasít a Szentivánéji Vigasságok, és újra lesz zenés kertmozi a megújult Emlékmű dombon, piknik hangulatban. Nyári nagyrendezvényekről tartottak sajtótájékoztatót a sportházban.

A város legnagyobb szurkolói zónájával készül az AGORA

Már épül a TDK szurkolói ház az AGORA előtti dísztéren.

A 600 férőhelyes sátorban 3x4 méteres kivetítőn követhetik a szurkolók a labdarúgó Európa-bajnokság magyar vonatkozású mérkőzéseit, valamint a két elődöntőt és a döntőt. Az első alkalommal, most szombaton 15 órától a Magyarország-Svájc meccsen lehet drukkolni.

A mérkőzések félidejében táncos-sportos bemutatók szórakoztatják majd a közönséget, június 19-én Bánhegyi Adrienn, többszörös világ- és Európa-bajnok kötélugró lép fel, aki a sajtótájékoztatón is ízelítőt adott a produkcióból. Varga Jenő vezetésével elemző-esélylatolgató beszélgetésekre is várják az érdeklődőket a sátorban, Szombathelyhez és sporthoz kötődő vendégekkel.

Varga Jenő - elnök, Városi Diáksport Bizottság

"Az első meghívott vendégünk Havasi Attila lesz, Schäfer Andrásnak a nevelő edzője."

Csupa jó program várja a szombathelyieket ezen a nyáron is - mondta el Horváth Soma alpolgármester. Június 21-én és 22-én rendezik a Szentivánéji Vigasságokat az Emlékműnél.

Horváth Soma - alpolgármester

"1960 óta kerül megrendezésre a Szentivánéji Vigasságok, ami egy tradicionális kulturális programja a városnak, ami idén is megrendezésre kerül nagyszerű fellépőkkel."

Éjféli tűzijáték és vidámpark is szerepel a kínálatban, fellép Varga Feri és Balássy Betti, Szikora Róbert, a Kaláka, az Irigy Hónaljmirigy, diszkózik Dévényi Tibi bácsi, és 5 év után újra visszatér a szentivánéjre az Ocho Macho zenekar.

Kirchknopf Gergő - énekes, Ocho Macho

"Mi mindig örömmel jövünk haza, a szombathelyi koncerteket kiemeltnek tekintjük. Olyan koncertshow-val készülünk, ami minden igényt kiszolgál."

Az Érezd Szombathelyt! programsorozat keretében idén is lesz ingyenes zenés kertmozi az Emlékmű dombon július 26-án, 27-én, valamint augusztus 16-án és 17-én, hamisítatlan piknik hangulatban.

Horváth Zoltán - ügyvezető, AGORA

"Az idei évben is lesznek zenés filmek, akciófilm és klasszikusok. A Flashdance került be, a Barbie, ami a tavalyi év nagy sikere, a Több, mint testőr, ami klasszikus filmalkotás, és a Mission Impossible legújabb része."

Az AGORA nyári rendezvényeit a TDK támogatja, a társadalmi szerepvállalás jegyében.