Hírek

A SZAK-Sportiskola női asztalitenisz együttese hazai pályán fogadta a Nárai csapatát

2024. február 21., 19:28

A SZAK-Sportiskola korosztályos válogatott játékossal felálló női asztalitenisz együttese hazai pályán fogadta a Nárai csapatát. A tehetséges fiatal lányok végig kiegyensúlyozott teljesítménnyel könnyed győzelmet arattak az idősebb és nagyobb rutinnal rendelkező riválisuk fölött.

A SZAK-Sportiskola női asztalitenisz együttese hazai pályán fogadta a Nárai csapatát

Szinte valamennyi hétvégén megtelik élettel a SZAK-Sportiskola asztalitenisz csarnoka, ahol az igazolt versenyzők mellett lelkes amatőrök is ütőt ragadhatnak. A fiúk mellett egyre több lány is részt vesz a tréningeken.

Szarka Tibor - elnök, SZAK-Sportiskola

Van egy néhány nagyon ügyes kislányunk, ez szerencse kérdése, hogy éppen kik azok, akik jönnek pingpongozni vagy jöttek. Mert ugye akik itt vannak néhány éve játszanak. Tehát azért mindenképpen kell néhány év mire ők versenyzők lehessenek és akár a megyei II-ben is el tudnak indulni, vagy a megyei I-ben. Egyébként tervezzük velük, hogy az NB I-es női bajnokságban is elindulunk és ugyanaz a cél, mint a fiúknál, hogy végigjárják azt a lépcsőfokot, amit ilyenkor kell, minden bajnokságban lépegessenek föl, edzzenek sokat, fejlődjenek .”

Ma már korosztályos válogatott játékost is ad a szombathelyi egyesület a sportágnak.

Vass Borbála - versenyző, SZAK-Sportiskola

Igazából ez a pingpong ez úgy jó, hogyha keményen edzünk, mert ha nem edzünk olyan sokat, akkor abból semmi nem lesz és a megye kettő az ilyen három fős és így készültünk nagyjából ennyi.

A legutóbbi fordulóban a Nárai csapatával mérkőzött a szombathelyi lánykoszorú. Hiába a fizikai fölény és a nagyobb tapasztalat, a SZAK-Sportiskola végig koncentráltan játszott. Vass Borbála vezetésével egyéniben és párosban is magabiztosan járatták a labdát, és könnyed 9-1-es győzelmet arattak.