Hírek

A Spartathlonnal egyidőben szimpátiafutást rendezett a Szombathelyi Futóklub

2023. október 06., 10:36

A Spartathlonnal egyidőben szimpátiafutást rendezett a Szombathelyi Futóklub a görögországi megmérettetésen résztvevő szombathelyi sportolók szimbolikus támogatásáért. A 36 órán keresztül tartó kihíváshoz, több mint 100 futó csatlakozott a Csónakázó-tó körül.

A Spartathlonnal egyidőben szimpátiafutást rendezett a Szombathelyi Futóklub

A Szombathelyi Futóklub Szabadidősport Egyesület a közös edzések mellett színes programokkal igyekszik bővíteni kínálatát a sportos életmód hívei számára. Az éjszakai futás és az utcai futóverseny is kedveltté vált az utóbbi időben, a csoport létszáma pedig folyamatosan növekszik. 2022 után pedig idén is megrendezte az egyesület az önkormányzat támogatásával a Spartathlon Szimpátiafutást. Szeptember 30-án Athénból rajtolt el a világ egyik legismertebb futóversenye, ahol a résztvevőknek 246 kilométert kell megtenni Athén és Spárta között. A szombathelyi egyesület két tagja, Bazsó Tibor és Horváth Péter is ott volt a mezőnyben. A Csónakázó-tó körül megrendezett szimpátiafutáson a verseny 36 órája alatt mindig akadt, aki rótta a köröket, egyidőben Görögországban küzdő sporttársaikkal. Több mint 110 amatőr vagy profi sportoló csatlakozott a kezdeményezéshez

Pátkai Attila - főszervező

Az érkezők között van olyan, aki tényleg abszolút amatőr, tehát 2-3 kilométeres futással, kocogással csatlakozott. Van olyan, aki több órát futott, vannak köztük ultrafutók, volt aki 4-5 órát futott, úgyhogy mindenféle felkészültségi futó eljött.

A szombat reggeltől vasárnap estig tartó rendezvény maximálisan elérte célját. A szimpátiafutáson résztvevőinek pedig azonnal érkezett is a jó hír: Spárta fő terén célba ért Bazsó Tibor, megjavítva tavalyi időeredményét. Aki kedvet kapott volna a kocogáshoz, csatlakozhat a "Fut a város" rendezvényhez, ami a Fő téren rajtol szombaton délelőtt 10 órától.