Hírek

A Sárvár Arénában játssza NB I-es mérkőzéseit az SZKKA női kézilabda csapata

2024. május 22., 11:34

A Sárvár Arénában játssza NB I-es mérkőzéseit a következő szezonban az élvonalba frissen feljutott SZKKA női kézilabda csapata. A tervek szerint csütörtökön szurkolói ankétot szervez a klub.

A Sárvár Arénában játssza NB I-es mérkőzéseit az SZKKA női kézilabda csapata

NB I-be való feljutását és bajnoki címét is bebiztosította a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia együttese. Az elmúlt napokban a következő szezonbéli meccsek helyszíne volt vitatéma a csapat háza táján, a Haladás Sportkomplexum ugyanis nem alkalmas élvonalbeli találkozók megtartására. Az SZKKA közleménye szerint nem kapták meg a város jóváhagyását, hogy NB I-es mérkőzéseiket az Schaeffler Aréna Savariában játszhassák. Nemény András polgármester közösségi oldalán nyílt levelet tett közzé, amelyből kiderül, hogy az önkormányzat már csak a licensz kérelem hiánypótlási szakaszában kapott hivatalos megkeresést, és erről kizárólag a közgyűlés hozhat döntést. A május 30-i ülésen napirenden lesz a téma, a polgármester támogatni fogja a javaslatot. Ugyanakkor rámutatott, hogy a klub, amely több millió forint TAO-támogatásra jogosult, ingyenes használatba kérte a csarnokot. Mint írja, idézem: “az SZKKA az elmúlt években kiemelkedően sok segítséget kapott az önkormányzattól és külön a városvezetéstől is. Így lesz ez a jövőben is. Ugyanakkor a kézilabdaszerető közösség érdeke, hogy a közpénz felhasználása törvényesen és tisztességesen az arra szánt célra történjen. A klub átvilágítását ígérete ellenére Pődör Zoltán a mai napig megakadályozta, így 55 millió forint jelenleg is a város számláján félretéve várja, hogy átutalásra kerüljön a klub részére.” A szurkolói ankétot azonban sikerült keresztülvinni: a tervek szerint május 23-án minden felmerülő kérdést tisztáznak.

Kedden délután újabb fejleményként közösségi oldalán jelezte az SZKKA, hogy megtalálta új otthonát, és jelen állás szerint a 2024/25-ös idény élvonalbeli mérkőzéseit a Sárvár Arénában fogja játszani.