MNB - 2
MNB

Hírek

A Mesebolt Bábszínház évadnyitó programja

2022. szeptember 13., 16:49

Előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal és táncbemutatókkal várta a családokat a Mesebolt Bábszínház évadnyitó programja vasárnap a Fő téren. A rendezvény célja évek óta az, hogy az intézmény megmutassa magát a szombathelyieknek, kivigye az utcára a bábművészetet, és beharangozza az évad újdonságait.

A Mesebolt Bábszínház évadnyitó programja

A Batu-tá kalandjai és A fabatkák kertje mellett a Szent Márton köpenye című előadást láthatta nagyközönség a Fő téri évadnyitó rendezvényen a szökőkút körül.

"Oly jeles, hogy a kentek figyelmére már ezért is érdemes."

A darab négy éve szerepel a bábszínház repertoárjában, a gyerekek megismerhetik Szent Márton alakját és jótetteit. A szabadtéri színpad előtti padsorokban már a kezdésnél sokan foglaltak helyet.

Takács Erzsébet
"A gyerekekkel jöttünk le sétálni, és megláttuk, hogy valami készül, és mondták, hogy előadás lesz. Bábszínház és kézműves foglalkozások."

Ügyességi játékok és kézműves foglalkozások is várták a vállalkozó szelleműeket. Bábszínházi darabokhoz kapcsolódó figurákat lehetett fabrikálni.

Dökler Emma
"Mi szépet csinálsz? Mi van a kezedben? Egy agyagfej. És mi lesz belőle? Egy gömböc."

A családi évadnyitó sokéves hagyomány már, ilyenkor a bábszínház ajándék műsorral kedveskedik a szombathelyieknek.

Kovács Géza - igazgató, Mesebolt Bábszínház
"Bárki jön, nagyon jó hangulatú, többszáz nézőt vonzó rendezvény szokott lenni. Van, aki már nagyon várja az évadkezdést, de vannak, akiket először találunk meg. Nagyon jó, hogy közben a társintézmények is a maguk rendezvényhálóját be tudják mutatni."

"Magunkkal hoztuk a papírszínházunkat, nagyon sokat használjuk a könyvtári munkánk során, csoportoknak így olvasunk, kölcsönözhető is, és szeretnénk, ha megismernék, és kipróbálnák egymásnak mesélve."

A Berzsenyi Dániel Könyvtár munkatársai papírszínházat és lombkönyvtárat hoztak magukkal, de más érdekességgel is készültek.

Bozzai Judit - gyermekkönyvtáros, Berzsenyi Dániel Könyvtár
"Szeretnénk megmutatni, év közben hogyan működünk, hoztunk kiadványokat, fogunk kézműveskedni, könyvjelzőt készítünk, hajtogatni fogunk. Reméljük, jól fogják érezni magukat velünk."

A Mesebolt társulatába új tagok is érkeztek, Hencz András két új bemutatóban is szerepet kap majd.

Hencz András - bábszínész
"Nagyon szerettem volna végre sok előadást játszani és izgalmas kihívásnak tartom, hogy gyerekeknek gyerekelőadásokat többször is egy nap, én ilyet még nem tapasztaltam. Ezeket a kihívásokat, lehetőségeket kerestem, hogy kicsit kilépjek a komfortzónámból."

Színes évadtervet állítottak össze, igyekeznek belőle minél többet megvalósítani a jelenlegi bizonytalan helyzetben.

Kovács Géza - igazgató, Mesebolt Bábszínház
"Ősz második felében visszatér a nagy sikerű Kirikou és a boszorkány, télen beleállunk a Holle anyóba, poróbát kezdünk a Kisa gömböccel, tavasz végén pedig a Tó titka című előadást fogjuk bemutatni."

Négyalkalmas bérletet kínálnak az ovisoknak, iskolásoknak a 2022/23-as évadra. A jegy- és bérletárak minimálisan emelkedtek.