Hírek

A második helyről kezdte meg a rájátszást a Szombathelyi MÁV Haladás női röplabda együttes

2023. március 22., 21:42

Kiváló hajrának köszönhetően a második helyről kezdte meg a rájátszást a Szombathelyi MÁV Haladás női röplabda együttes. Mucsi Péter tanítványai a bajnokság egyik legerősebb csapatával, a Tatabányával csaptak össze a Haladás Sportkomplexumban.

A második helyről kezdte meg a rájátszást a Szombathelyi MÁV Haladás női röplabda együttes

Az NB II-es női röplabda-bajnokság nyugati csoportjának egyik legfiatalabb átlagéletkorú csapatával vágott neki a szezonnak a Szombathelyi MÁV Haladás. Mucsi Péter irányításával a zöld-fehér klub rácáfolt a kételkedőkre, és huszáros hajrával a második helyen fejezte be az alapszakaszt. A legutóbbi hétvégén pedig már a rájátszást is megkezdték a szombathelyi lányok, akik komoly tervekkel léptek pályára a Tatabánya ellen.

Mucsi Péter - vezetőedző, Szombathelyi MÁV Haladás
- Mi azt tűztük ki, hogy minél jobban szerepeljünk ebben a rájátszásban. Mi még fiatalok vagyunk, a csapat nagy része azért középiskolás, tehát ebből eredően nem tehetünk rájuk akkora terheket. Bár az elvárás az, hogy legyünk az eleje közelében vagy akár az elején is ebben a rájátszásban. Meglátjuk, hogy a mai nap hogy kezdünk és hogy ez mennyire nyomja rá a bélyegét a további mérkőzésekre. Én hiszek abban, hogy ez a csapat képes arra, hogy sikeres legyen a rájátszásban. 

A várakozásoknak megfelelően jól kezdett a Haladás együttese, nyitásfogadásban és sáncmunkában is remekeltek Zoltán Annáék. Az első szett hajrájáig magabiztosan vezetett is a házigazda, aztán megtört a lendület. A TRSE csapatának rutinosabb játékosai vérszemet kaptak, és a szerencse is melléjük állt. A közel fél órás első szettet végül a vendégek halászták el, és újult erővel játszottak tovább. A szombathelyi lányok hősiesen próbálták megtörni a Tatabánya lendületét, de törekvésük eredménytelennek bizonyult. Mucsi Péter időkéréssel és cserékkel is próbált új színt vinni a Haladás játékába, de ezen az estén nem sikerült fordítani, így a rájátszást 3-0-ás vereséggel kezdte a vasi zöld-fehér együttes. Nem lesz könnyebb doluka a szombathelyi lányoknak a folytatásban sem, hiszen legközelebb a feljutásra pályázó, listavezető Kispest otthonába látogatnak.