Hírek

A listavezetőt és a sereghajtót fogadta a Haladás VSE korosztályos lány röplabda csapata

2024. április 26., 14:37

A listavezetőt és a sereghajtót fogadta a Haladás VSE korosztályos lány röplabda csapata a legutóbbi játéknapon. Nehézséget jelentett, hogy az U20-as csapat játékosai szombaton még a felnőtt kerettel NB II-es mérkőzést is játszottak. A fáradtság ellenére a Pécs elleni találkozót megnyerte a Haladás, azonban a veretlen MÁV Előrét nem sikerült meglepni.

A listavezetőt és a sereghajtót fogadta a Haladás VSE korosztályos lány röplabda csapata

A másodosztályú U20-as pontvadászat nyugati csoportjában a Haladás hazai pályán fogadta a listavezető és veretlen székesfehérvári MÁV Előre valamint a sereghajtó pécsi PTE-PEAC gárdáját.

Avas Viktória - csapatkapitány, Haladás VSE U20

Mint tudjuk a pécsi és a MÁV Előre is egész magas csapat, mi meg sajnos inkább a kisebb gárdát erősítjük, viszont a nyitás és nyitásfogadás szerintem erősségünk és abban meg tudjuk őket fogni.

A szombathelyi együttes felnőtt és U20-as együttesében szinte ugyanazok a játékosok voltak érintettek, így egymást követő három tétmérkőzésen kellett helytállniuk. Nagy kérdés volt, hogy mennyire tudták kipihenni magukat a röplabdázók.

Varga Nóra - vezetőedző, Haladás VSE U20

Ez sokban megnehezíti a dolgunkat így hogy a zöme az NB II-ben is játszik. Sajnos kicsit megfogyatkoztunk, úgyhogy valakinek mind a két nap játszania kell, mind a három meccsen, de remélem, hogy azért ki tudták magukat pihenni tegnap este.

A MÁV Előre elleni találkozón fásultan mozogtak a szombathelyi lányok. Csak helyenként tudták felvenni a vendégek által diktált tempót, gyorsan hátrányba is kerültek. Avas Viktória vezérletével aztán sikerült elkapni a fonalat, de ez csak a tisztes helytálláshoz volt elegendő. A 3-0-ra elveszített találkozó után a PTE-PEAC ellen már minden sikerült. Bár a baranyaiak magassági fölényben voltak, a kiváló nyitásoknak köszönhetően a második találkozót szettveszteség nélkül nyerték a hazaiak. A Haladás a középszakasz zárófordulójában is hazai pályán gyarapíthatja pontjait: május 4-én a közvetlen rivális Veszprém és a Közgáz lesz a szombathelyiek vendége.