Hírek

A legjobb profi táncosok érkeznek Szombathelyre

2022. szeptember 07., 21:43

A legjobb profi táncosok érkeznek szeptember 18-án a vasi megyeszékhelyre - 55. alkalommal rendezik meg a Savaria Nemzetközi Táncversenyt, amely a latin-amerikai és standard táncok Európa-bajnoksága is lesz egyben. Három magyar páros is parkettre lép a végső győzelem reményében.

A legjobb profi táncosok érkeznek Szombathelyre

Két év kihagyás után ismét megrendezik a Savaria Nemzetközi Táncversenyt. Az 55. megmérettetés a Magyar Táncsport Szakszövetség, a Claudius Táncsport Egyesület valamint a szombathelyi önkormányzat összefogásával valósul meg, helyszíne az AGORA Művelődési és Sportház lesz.

Horváth Soma - alpolgármester
- Nagyon boldogok lehetünk, hogy többeknek köszönhetően visszatér ez a táncverseny Szombathelyre. Szombathely a tánc fővárosa - 2021-ben sem maradtunk élmények nélkül, köszönhető ez a táncsport szakszövetségnek és a Claudius Táncsport Egyesületnek, hiszen az önkormányzattal közösen 2021-ben is rendeztek két olyan bajnokságot, amit egyébként megyeszékhelyeken nem szoktak. Azt hiszem, hogy a Savaria Nemzetközi Táncverseny pedig lehetőséget ad arra, hogy különböző - ahogy a nevében is van - nemzetek táncosai lépjenek itt Szombathelyen, a mi városunkban színpadra és mérjék össze tudásukat.

A Savaria Nemzetközi Táncverseny ezúttal nemcsak az őszi időpont miatt lesz újdonság. A programban helyet biztosítanak a szervezők a breaktánc képviselőinek, megemlékeznek az 57 éves múltra visszatekintő rendezvény szervezőit, főrendezőit, továbbá lebonyolítják a latin-amerikai és standard táncok Európa-bajnokságát is.

Zsámboki Marcell István - elnök, Magyar TáncSport Szakszövetség
- Már azzal, hogy profi verseny lesz, ez már egy újdonság. Ilyen még nem volt az elmúlt 55 év alatt. Voltak amatőr versenyenk, világbajnokságok, Európa-bajnokság, világkupák, Európa-kupa, számtalan ilyen versenye volt. Ezt, hogy a profikat sikerült idehozni Magyarországra, azt gondolom ez másodszorra sikerült - húsz évvel ezelőtt volt ilyen Budapesten utoljára. Ez egy nagy fegyvertény, nemcsak a magyar tánc sportnak, hanem a magyar sport diplomáciának is, hogy az Európa-bajnokság rendezését odaadták.

A nemzetközi versenyre előzetesen leadott nevezések alapján 11 ország 18 párosa lép parkettre - (03:50-) köztük a Balogh-Laskovics Petra és Gombkötő Balázs kettőse a szombathelyi Lorigo színeiben, ők a végső győzelemre is esélyesek. Az 55. Savaria Táncverseny szeptember 18-án vasárnap 14 órától az előselejtezőkkel kezdődik, a döntőket 18 órától bonyolítják le.