Hírek

A Közterület-felügyelet egyik autója karambolozott Szombathelyen

2023. július 21., 07:35

Könnyebben sérült a vétlen autós, miközben súlyos sérülés lett a vége egy közlekedési balesetnek Sorokpolánynál.

A Közterület-felügyelet egyik autója karambolozott Szombathelyen

Nem kapott elsőbbséget a közterület-felügyelet autója a Szelestey és Nádasdy utcák kereszteződésében csütörtökön.

A Szelestey utcán a vasútállomás felől a belváros irányába tartott a Közterület-felügyelet autója, amikor a menetirány szerinti jobb oldalról az Stop! tábla ellenére fékezés nélkül behajtott a kereszteződésbe egy másik személyautó. A két jármű összeütközött. Az elsődleges adatok alapján a vétlen sofőr lábsérülést szenvedett, a mentők a Markusovszky kórházba szállították.

A helyszíni szemle és a műszaki mentés ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben, csak a buszok hajthattak át az érintett útszakaszon.

Súlyosan megsérült az a középkorú asszony, aki autójával letért az úttestről Sorokpolány és Rábahídvég között. Az ugyancsak csütörtökön történt balesetben a sofőr egy jobbra ívelő kanyarban tért át a menetirány szerinti bal oldalra, aztán keresztbe fordulva sodródott vissza a saját sávjába, majd letért az útról és két fa között a szántóföldre csapódott. A gépkocsi többször a levegőbe emelkedett. A sérült sofőrt a mentők a szombathelyi kórházba szállították. A helyszíni szemle ideje alatt egy sávon haladhatott a forgalom, a korlátozás nem okozott torlódást.