Hírek

A közelgő Európa-bajnokságra hangoló magyar görkorcsolya válogatott

2022. augusztus 26., 23:08

A közelgő Európa-bajnokságra hangoló magyar görkorcsolya válogatott egy héten keresztül, napi két tréninggel készült a vasi megyeszékhelyen a közelgő Európa-bajnokságra. A kiváló hangulatú edzéseken szombathelyi versenyzők is részt vettek.

A közelgő Európa-bajnokságra hangoló magyar görkorcsolya válogatott

Gőzerővel készülnek a görkorcsolya válogatott tagjai a közelgő Európa-bajnokságra, amelynek 2022-ben Olaszország ad otthont. A felnőtt kerethez tartozó versenyzők bő egy hetet töltöttek a vasi megyeszékhelyen, ahol napi két edzéssel hangoltak az erőpróbára. A Sportligetben található pálya nemzetközi minőségének is köszönhetően első ízben adott otthont a válogatott edzőtáborának, amely kiváló hangulatban telt. A csapat tagjaként ott volt Mercs Abigél is, aki nagyon örült, hogy hazai környezetben készülhetett a kontinensviadalra.

Mercs Abigél - válogatott gyors-, és görkorcsolyázó
- Én már sok edzőtáborban vettem részt kisebb korom óta elég sokszor sikerült, de eddig mindig Szegeden került megrendezésre. Most nagyon örülök, hogy itthon, mert így nagyobb szabadság van, mivel itthon vagyunk és így nem kell így kötötten lenni, szóval haza tudok menni közben. Meg alapból ezt a pályát én nagyon szeretem, mert szerintem ez a legjobb Magyarországon.

A Szombathelyi Sportiskola és a Savaria Speedskating Team színeit is képviselő Mercs Abigél Olaszországban egyetlen számban, a maratoni versenytávon vesz részt. Ugyanakkor tapasztalt görkorcsolyázóként a fiatal társainak is segítséget nyújt a felkészülés során.

Kéri Ferenc - vezetőedző, Magyar Görkorcsolya Szövetség
- Itt Szombathelyen az Eb tábort tartjuk, csináljuk közösen társammal Garzó Erikával, Tóth Attila segítségével és nagyon kemények vagyunk, mert ez az utolsó hét, amikor tudunk dolgozni komolyan. Következő lesz egy pihenős hét, utána pedig megyünk az Európa-bajnokságra. Nagy reményekkel megyünk persze, nagyon sok fiatal van, nem tudjuk, hogy mi lesz, bárkinek elsülhet a lába.

A tavalyi portugáliai kontinensviadal remekül sikerült a magyar válogatottnak, hasonló eredménnyel idén is elégedett lenne a Kéri Ferenc irányításával dolgozó szakmai stáb. A 2022-es Görkorcsolya Európa-bajnokságot szeptember 4. és 11. között rendezik az olaszországi L'Aquila-ban (ejtsd: Lákvilában).