Hírek

A következő tanévben is indít képzéseket az Ivy Technology

2024. június 10., 11:52

A következő tanévben is indít képzéseket az Ivy Technology általános iskolás és középiskolás korosztály számára. Az elektronikai elméleti és gyakorlati ismereteket a gyár tanműhelyében sajátítják el a tanulók.

A következő tanévben is indít képzéseket az Ivy Technology

Két évvel ezelőtt indított először szakkört az Ivy Technology Szombathelyen, egy kezdő csoporttal. A képzésen mindenkit szívesen fogadtak, akit érdekel az elektronika világa - teljesen az alapokról indult az oktatás.

Katavics Zsolt - munkavállalói, oktatási és fejlesztési vezető, Ivy Technology

“Heti egy alkalom, heti két órában tanulják a gyerekek itt az elektronika alapjait. Megismernek mindenféle eszközt, alkatrészt, ami az elektronikával kapcsolatos, és ez egy iskolai féléven keresztül zajlik ez a szakkör.”

A gyerekek korszerű eszközök segítségével sajátíthatják el az elektronikai ismereteket. Előrehaladásukat képzett szakemberek, pedagógiai ismeretekkel rendelkező oktatók segítik.

Kovács Péter - Tanműhely vezető, Ivy Technology

“Először mindig elméletben megtanuljuk, hogy mi az alkatrész, kipróbáljuk, egyes áramköri elemeket teljesen más funkcióba szétszedjük, sőt, volt, hogy összetörtük, megnéztük, mi van benne, mert általában az is egy érdekes dolog, és amikor mindez összejött és megvan, akkor forrasztjuk be a helyére, és utána, amikor ezek az áramköri elemek egy összműködést adnak, akkor kerül a helyére a gyerekekben, hogy egyes áramköri elemeknek mi a szerepe, mi a funkciója ebben az áramkörben.”

Levente édesapja gépészmérnök, később ő maga is szeretne a nyomdokaiba lépni. Ha valami elromlik, azt szívesen megjavítja - mindig is érdekelte az elektronika.

Szabó Levente

“Azért jelentkeztem, mert érdekelt otthon is az elektronika, és van ilyen elektronikával… kaptam ajándékot, és ott tetszett meg ez az egész dolog, és azért járok erre a szakkörre, mert szeretnék többet megtudni, hogy ha mondjuk bármi elromlik, akkor meg tudjam csinálni otthon.”

Mára nemcsak kezdő, hanem haladó csoporttal is foglalkozik a vállalat. Ők már olyan, bonyolultabb áramköröket építenek fel, mint például ez a zene előállítására alkalmas kis eszköz.

A haladók időzítőt, tápegységet, rádiót is képesek összeállítani. A tehetséges gyerekek előtt fényes karrierlehetőségek nyílhatnak meg.

Katavics Zsolt - munkavállalói, oktatási és fejlesztési vezető, Ivy Technology

“A titkos célunk célunk az az, hogy megismertessük a gyerekekkel az alapokat, és akkor majd a középiskolás tanulmányaik alatt ilyen középiskolába menjenek és akkor később majd találkozunk velük:”

A szakkör célja, hogy minél több gyerek váljon fogékonnyá a műszaki tudományok és az elektronika iránt. Ősztől újabb kezdő és haladó kurzust indul.