Hírek

A karneváli forgatag kedvez a lopásoknak

2022. augusztus 26., 23:32

A karneváli forgatag kedvez a lopásoknak. A rendőrség azt tanácsolja, hogy fokozottan figyeljünk értékeinkre, iratainkra, ne adjunk esélyt a zsebtolvajoknak. A bűnmegelőzési standon hasznos tanácsokat kaphatnak az érdeklődők, folytatódik a határvadászok toborzása, és az Áldozatsegítő Központ is jelen van a karneválon.

 

A karneváli forgatag kedvez a lopásoknak

A ferences templom mellett áll a rendőrség bűnmegelőzési információs pontja. (3:59) Jánosék két kerékpárt is hoztak, hogy regisztráltassák a Bike Safe rendszerben, így ha netán egyszer ellopnák a bringákat, könnyebben visszakerülhetnek hozzájuk.

Tóth János
"Eddig nem nagyon használtam a kerékpárt, de ebben a városban kell, mert hamarabb eljutok bárhová, mint kocsival. Tartok attól, hogy lenyúlják a kerékpárt."

Játékokkal, hasznos tanácsokkal és ajándékokkal várják a rendőrök az érdeklődőket a Házhoz megyünk program keretében. Arról adnak tájékoztatást, hogyan lehet megelőzni a bűncselekményeket. A karneváli forgatagban érdemes fokozottan figyelni értékeinkre: az autóban soha ne hagyjunk tárcát, telefont, azokat a táska belső zsebében érdemes tárolni, ne adjunk esélyt a tolvajoknak!

Némethné Zsigó Zita - r.alezredes, Bűnmegelőzési Alosztály, VMRFK
"Itt az információs ponton beszélgetünk arról, mit tegyenek a gyerekek, ha elkeverednek a szülőtől, javasoljuk, hogy tanulja meg a gyerek a szülők telefonszámát, kis papírra vagy a kezére írjuk fel a telefonszámot, és figyeljünk idős hozzátartozóinkra is a tömegben."

A rendőrség és az Áldozatsegítő Központ egyszerre van jelen a karneválon. Ha valaki mégis bűncselekmény áldozatává vált, megtudhatja, milyen ingyenes állami támogatásokat vehet igénybe.

Kámán-Németh Martina - koordinátor, Szombathely Áldozatsegítő Központ
"Van, aki ezt beszélgetés keretében szeretné megtuni, mások szívesen játszanak, keresztrejtvényt, szókeresőt, kérdőíveket, teszteket lehet kitölteni, abból is a tudást össze tudja gyűjteni."

Folytatódik a határvadászok toborzása is. Akik megfelelnek a fizikai, pszichológiai és egészségügyi alkalmassági vizsgálaton, megkezdhetik a 160 órás képzést. Az érdeklődők az Aréna utca 8. szám alatt lévő standnál kaphatnak hasznos információkat.

Seffer Lilla - r. őrnagy, sajtószóvivő, VMRFK
"Megyeszerte jelen vagyunk a nagyobb rendezvényeken. Az érdeklődők tájékoztatást kapnak a jelentkezés feltételeiről, a képzés részleteiről és a szerződéssel járó feladatokról."


Egy kis játékra is lehetőség van: a gyerekek felpróbálhatják a készenléti rendőrök védőfelszereléseit, a sisakot, pajzsot és még a rendőrautóba is bekukkanthatnak.