Hírek

A III. Haladás Opent és a nemzeti bajnokság 7.játéknapját rendezték a Haladás Sportkomplexumban

2022. október 14., 00:49

Ismét az ország amatőr feltörekvő, valamint legjobb profi dartsversenyzői adtak egymásnak randevút Szombathelyen. Pénteken a III. Haladás Opent, szombaton a nemzeti bajnokság 7. játéknapját bonyolították le a Haladás Sportkomplexumban, a hosszú hétvége zárásaként pedig STEEL egyéni Magyar Kupa küzdelmekben is nyilat ragadtak a főszereplők.

A III. Haladás Opent és a nemzeti bajnokság 7.játéknapját rendezték a Haladás Sportkomplexumban

Három napon keresztül szálltak a dartsnyilak a vasi megyeszékhelyen. A Magyar Darts Szövetség, a Haladás VSE, a szombathelyi önkormányzat és a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület összefogásával megvalósult hosszú hétvégén az amatőrök és a profik számára is szerveztek versenyeket. A Haladás Sportkomplexum csarnokában pénteken a III. Haladás Opent bonyolították le, ahol leginkább az amatőrök bizonyíthattak. Szombaton már a professzionális, igazolt versenyzők ragadtak nyilat az országos bajnokság hetedik fordulójában. A hazai színeket képviselő szombathelyi dartsjátékosok remekeltek a játéknapon. 

Csóka András - elnök, Szombathelyi Darts Club Sportegyesület
- Szombaton is széles mezőnnyel tudtunk részt venni a nemzeti bajnokságban. Itt a legjobb tizenhatba három versenyzőnk került be: Dobos Dávid, Kámán Lehel illetve jómagam. Itt Lehellel jó kis csatában, Lehel tudott továbbjutni, egy olyan teljesítménnyel, ami vel egészen a döntőig menetelt. A döntőben Krucska Józsi ellen tulajdonképpen azt gondolom, hogy jó kis meccsen a második helyet tudta elérni. Úgyhogy azt gondolom, hogy a várakozásnak megfelelően, itt Szombathelyen dobogóra tudott állni játékosunk. 

Vasárnap szintén egyéni megmérettetés várt a résztvevőkre, hiszen a STEEL Magyar Kupa küzdelmeit is a vasi megyeszékhelyen bonyolították le. A szombathelyi különítmény ezúttal is kiváló teljesítményt nyújtott. Dobos Dávid mellett Kámán Lehel is szépen menetelt az egyenes kieséses szakaszban. A hazai színeket képviselő játékosok közül a legtovább Kámán Csongor jutott, aki a legjobb nyolc között búcsúzott a küzdelmektől.