Hírek

A húsvéti hosszú hétvégén sem maradt senki sportolási lehetőség nélkül

2024. április 03., 16:22

A húsvéti hosszú hétvégén sem maradt senki sportolási lehetőség nélkül: a Szombathelyi Futóklubnak köszönhetően. A sportegyesület közösségi kocogó programja kiváló lehetőséget biztosított a résztvevőknek az április 7-én megrendezendő Savaria Félmaratonra.

A húsvéti hosszú hétvégén sem maradt senki sportolási lehetőség nélkül

Baráti társaságból alakult meg és azóta meghatározó szerepet tölt be a Szombathelyi Futóklub Szabadidősport Egyesület. Hetente több edzési lehetőség mellett különböző rendezvényekkel színesíti a vasi vármegyeszékhely sportkínálatát. Így volt ez a hosszú hétvégén is, amikor a húsvéti előkészületek közepette a testmozgás fontosságára hívták fel a figyelmet, ennek megfelelően nagypénteken és húsvétvasárnap is ünnepi helyszíneket vettek célba a kocogók.

Pátkai Attila - elnök, Szombathelyi Futóklub Szabadidősport Egyesület
- Ez most épp a nagypénteki terepkör című programunk. Kihasználva az ünnepet meg egy kicsit alkalmazkodva is hozzá ezúttal Gencsapáti Szentkútra futunk ki, a szentkúti kegyhelyre és onnan futunk vissza terepen. A város szélétől már gyakorlatilag az oladi elkerülőtől végig terepen futunk - aránylag sík terepen - nagyobb szintemelkedés nélkül. Visszafelé pedig egy kis kerülővel a kék túra jelzéssel jövünk majd vissza.

Vasárnap Gyöngyösfalu volt az útirány, a két nap közel 20-20 kilométert teljesített a mintegy kéttucatnyi futó, akik csatlakoztak a felhíváshoz. A lelkes amatőr és profi sportolók az ünnepi hétvégén már április első hétvégéjére is készültek, ami a Szombathelyi Futóklub számára is kiemelten fontos: április 7-én, vasárnap rendezik meg az ötödik Savaria Félmaratont. Az előző évekhez hasonlóan idén is valamennyi korosztály futóit várják a Csónakázó-tó és a Tófürdő bejárata elé, itt lesz a rendezvény központja. Az előnevezések alapján valószínű, hogy részvételi rekordot dönt a futóprogram. Ezúttal is három különböző távon indulhatnak a versenyzők: 5, 10 és a klasszikus 21 kilométeres etapra vállalkozhatnak a résztvevők.