Hírek

A Házasság Hete rendezvénysorozat zárása

2024. február 20., 19:29

Ha két ember szereti egymást, annak sok megnyilvánulása van a mindennapos cselekedetekben is, mondta Székely János megyéspüspök a Házasság Hete rendezvénysorozat zárásakor vasárnap a Székesegyházban. Idén is számos programmal várták a házaspárokat, hogy minőségi időt együtt töltve elmélyítsék kapcsolatukat.

A Házasság Hete rendezvénysorozat zárása

Egy hete a Vasi Skanzenben tett sétával, játékos feladványokkal, táncházzal vette kezdetét a Házasság Hete programsorozat Szombathelyen. A héten többek között tanúságtételekkel, kocsmakvízzel, filmvetítéssel várták az érdeklődőket.

Szakály Csabáné

“Volt olyan, amit meghonosítottunk belőle a házasság hetére kívülről is, például a kávézást, nekünk az az egyik kedvencünk. A kocsmakvíz a másik személyes kedvencem, amit nagyon kapcsolatépítőnek tartok, mert jól kijön, hogy kiegészítjük egymást. Ott ketten húzunk egy közös célért, nagyon jó kapcsolatépítőnek tartom. “

Vasárnap szentmise zárta a programot. Székely János megyéspüspök kiemelte: a házasság érték, mindennap kell tenni érte.

Székely János megyéspüspök

“Ha két ember valóban szereti egymást, az millió ponton megnyilvánul. Családterapeuták mondják el, hogy a legbiztosabb jelek, ha két ember gyakran fogja egymás kezét, átölelik egymást. Ha kifejezik, hogy a másik mennyire fontos, mennyire értékes, szép és jó. Ha eleven közöttük a testi kapcsolat, ha időt szánnak egymásra, ha megosztják egymással a gondolataikat, ajándékokat adnak egymásnak.”

A szentmise végén került sor a Házas-Társas-Játék sorsolására. Több mint 200-an neveztek és közel 80-an teljesítették az idei feladatsort.