Hírek

A hatodik fordulóval folytatódik a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület versenysorozata

2022. augusztus 19., 16:12

A kezdeményezés sikerét jól mutatja, hogy a korábbi erőpróbán olyan játékosok tűntek fel, akik mára korosztályos, illetve felnőtt válogatott kerettaggá váltak.

 

A hatodik fordulóval folytatódik a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület versenysorozata

Kocsmasportként indult világhódító útjára, mára pedig az egyik legsikeresebb feltörekvő sportágként tekintenek a dartsra. Könnyen elsajátítható mozdulatai, szabályai miatt hazánkban is egyre többen csatlakoznak a különböző erőpróbákhoz. A hétvégén folytatódik a Szombathelyi Darts Club saját rendezésű, nagy sikerrel zajló nyílt Open sorozata, amelyre az ország különböző pontjairól érkeznek visszatérő versenyzők. A rendezvény sikere jól mérhető, hiszen olyan remek játékosok mutatkoztak be itt, és váltak a válogatott tagjává mint Dobos Dávid, aki 2021-ben az év tehetségének választottak. Pályafutását éppen egy open-sorozaton kezdte, s ma már korosztályos bajnok. A tehetséges versenyző - aki hétvégén korosztályos verseny miatt kényszerül kihagyni a vasi erőpróbát - komoly célokat fogalmazott meg önmagával szemben.

Dobos Dávid - versenyző, SZDCSE
Az utánpótlást ha nézzük, akkor nekem már egyértelműen az U21, a következő versenyekből - nyilván a felnőtt versenyeken a minél jobb és előkelőbb helyezések, illetve még az utolsó utánpótlásversenyeket a legjobban teljesíteni.

Bár a nyílt versenysorozat összetett ranglistájának élén áll, Dobos Dávid ezúttal Szolnokon áll tábla elé, így távollétében közvetlen riválisai faraghatnak tekintélyes hátrányukon. A szervezők ígérete szerint a nyárbúcsúztató rendezvényen kimagasló színvonalra lehet számítani, és akár új versenyzők is csatlakozhatnak a mezőnyhöz. A Darts Open 6. fordulóját vasárnap rendezik a Haladás Sportkomplexumban 15 órai kezdettel.