Hírek

A gyermekek világnapja alkalmából idén is elültették a Születések fáját

2022. szeptember 21., 09:58

Az önkormányzat 2017-ben határozta el, hogy az identitást erősítő program részeként minden évben telepít egy facsemetét az adott esztendőben született gyerekek tiszteletére. A 2022-ben világra jött babákkal egy bükkfa csemete cseperedik együtt.

A gyermekek világnapja alkalmából idén is elültették a Születések fáját

Idén már ötödik alkalommal gyűltek össze a családok a Csónakázótó szigeten a Születések fája ültetésének alkalmából kedden. Rengetegen jöttek el most is, a legkisebbek ölben vagy babakocsiban érkeztek, volt, aki élénken figyelt, (2:51) mások békésen végigszundították az ünnepséget, ahogy a kis Léna is.

Szabó-Szalay Szonja
"A családunkkal érkeztünk ide a Csótóra. A pici 3 hónapos, itt született Szombathelyen, ott mondták nekünk a lehetőséget, hogy van ez a születések fája, és ellátogattunk megnézni. Fontos, hogy ha felnőtt lesz a kislányunk, legyen róla egy emlék, hogy ő itt született Szombathelyen, és mindig örömmel tudjon ide kijönni."

A 4 hónapos Ágotát is elhozták a szülei. Májusban született, egyik kedvenc helyük a Csónakázótó, gyakran sétálnak itt.

Szabó Noémi
"A védőnőtől kaptuk a meghívót, hogy az idén született kisbabáknak ültetnek egy fát itt a szigeten. Nagyon szeretünk itt sétálni, és ezért is gondoltuk, hogy ide kijövünk, és akkor később is láthatjuk, ahogy cseperedik ez a fa."

Szeptember 20. a gyermekek világnapja, ez alkalomból már öt éve fát ültetnek az adott esztendőben született kisbabák tiszteletére, így üdvözli őket a szombathelyi önkormányzat. A facsemetének a gyökere adja az erőt, a gyerekeknek pedig a szüleiktől kapott szeretet és biztonság, mondta személyes hangú köszöntőjében Nemény András.

Nemény András - polgármester
"Egy városban pont ugyanaz a fontos, ami egy családban. A legfontosabbak a gyerekek. És most igazán boldog vagyok, hogy itt látom a gyerekeket, mert Szombathelynek van jövője. Ahol gyerekek vannak, ott mindig van jövő."


A Pipitér Óvoda kis ovisai adtak műsort a faültetés előtt Édes szőlő - Őszköszöntő címmel. Énekeltek, mondókáztak, körjátékokat játszottak.


"Gyere be rózsám...vagyok idebe."


Majd földbe került a fácska - ezúttal egy bükkfa csemete. Együtt növekszik, gyarapszik majd a gyerekekkel itt a szigeten. A polgármester mindenkit arra biztatott, jöjjön el, és kísérje figyelemmel, ahogy terebélyesedik, kilombosodik. A fa mellé QR-kóddal ellátott tábla került a gyerekek névsorával.