MNB - 2
MNB

Hírek

A Falco U16-os csapata is a csúcson

2012. május 10., 18:07

A Falco KC Szombathely U18-as fiú kosárlabdacsapata után a klub U16-os együttese is megnyerte korosztálya országos bajnokságát. A sárga-fekete fiatalok a döntőben a Körmend gárdáját győzték le. Váradi Kornél csapatából két játékos, Hódi Patrik és Kovács Bence a torna All-Stars ötösébe is bekerült.

A Falco U16-os csapata is a csúcson

Ha nem is favoritként, de egyértelműen éremesélyesként érkezett a Falco U16-os fiú kosárcsapata Budapestre a korosztály országos döntőjére, melyen nyolc gárda lépett parkettre. A szombathelyi fiatalok előbb 75:37-re verték a BLF Palota együttesét, majd 71:46-ra legyőzték a Vasast. A döntőben pedig óriási csata után 44:41 arányban múlták felül a megyei rivális Körmendet.

Hódi Patrik csapatkapitány, Falco KC Szombathely U16
Az első két mérkőzésen a saját játékunkat tudtuk játszani. Jól védekeztünk és a harmadik negyedben sikerült mindig ellépnünk. Ez sajnos a döntőben nem jött össze, mert az egy döntő volt és ott mindenki stresszelt. Benne volt mindenkiben a stressz. A végére szerencsére mi jöttünk ki jól a dologból.

A végig jól teljesítő szombathelyi csapatból hárman részesültek egyéni elismerésben. A szakemberek Hódi Patrikot és Kovács Bencét beválasztották a torna All Stars ötösébe, Gábor Mátét pedig a viadal legjobb falcós kosarasának minősítették.

Váradi Kornél vezetőedző, Falco KC Szombathely U16
Ez a klub és a játékosok életében egy állomás kell, hogy legyen a célhoz vezető úton. Remélem, hogy ebből a bajnoki címből ugyan úgy tudunk táplálkozni, mint a paksi vereségekből és még jobban összekovácsolja a gárdát és még keményebb munkára vehetők a srácok.

A bajnoki cím megnyerése után a játékosok csupán két nap pihenőt kaptak és aztán elkezdték a felkészülést a következő nagy feladatokra. Az U16-os csapat kosarasai hamarosan oktatási intézményeiket, a Nagy Lajos Gimnáziumot és a Bolyai iskolát képviselik majd a diákolimpia selejtezőiben. A szakemberek szerint mindkét gárdának van esélye arra, hogy bejusson az országos döntőbe.