Hírek

A Berzsenyi-könyvtár is csatlakozott az Országos Könyvtári Napok eseménysorozathoz

2021. október 05., 19:09

Színes programmal várják a héten az érdeklődőket. Előadás Almásy grófról, irodalomtörténet Fűzfa Balázzsal, kiállítás Berzsenyi Dánielről - a rendezvények ingyenesek és védettségi igazolvány nélkül látogathatók.

 

A Berzsenyi-könyvtár is csatlakozott az Országos Könyvtári Napok eseménysorozathoz

Szakmai nappal indult a 17. könyvtári hét. A találkozón azt vizsgálták, milyen szerepe lehet a könyvtáraknak a fenntarthatósági szemlélet alakításában. Zöld könyvtár már Szombathelyen is van - Kámonban - ezt az irányt szeretnék továbbvinni a megye más részein is. Szentgotthárdról és Körmendről érkeztek résztvevők.

Mecseriné Doktor Rozália
,,...Hát én úgy gondolom, hogy ez a zöld könyvtár ez egy érdekes téma, és előbb-utóbb mind a sima hétköznapi életünkben is egyre inkább fontossá válik a környezettudatosság, ez ugyanúgy könyvtáros szempontból  egyre inkább fontos és egyre inkább törekszünk, hiszen már évtizedek óta a könyvtáraknak mindig szüksége volt arra, hogy ésszerűen bánjanak az energiával..”

A hét további részében a helytörténet iránt érdeklődőket várják: Bajzik Zsolt levéltáros tart előadást gróf Almásy Lászlóról, vagyis az angol betegről, halálának 70. évfordulója alkalmából. Fűzfa Balázs online irodalomtörténeti előadásán a velünk élő Berzsenyi Dánielről beszél, kiállítás is nyílik a költő születésének és halálának évfordulóján az első emeleti olvasóban. Csütörtökön bemutatják, hogyan kell használni a SZIKLA katalógust.

Baráthné Molnár Mónika - igazgató, Berzsenyi Dániel Könyvtár
Az országos könyvtári napok hete , a könyves vasárnappal zárul ilyenkor már tudják az olvasóink, hogy különleges alkalom, fő attrakcióval szolgálunk  Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert lesznek a vendégeink egy különleges több mint a koncert és a színházi előadásnál pedig valamivel személyesebb irodalmi élménnyel kedveskedünk a látogatóknak.

A könyves vasárnap közkedvelt motívuma az amnesztia, ilyenkor elengedik a lejárt könyvekre vonatkozó késedelmi díjakat.