Hírek

A bajnok MTK otthonában játszott 0:0-ás döntetlent a Viktória Trend Optika FC

2011. október 17., 23:01
A bajnok MTK otthonában játszott 0:0-ás döntetlent a Viktória Trend Optika FC

Az NB I-es női labdarúgó bajnokság csúcsrangadóját játszották Budapesten, ahol a bajnok MTK Hungária FC  fogadta a listavezető Viktória Trend Optika FC gárdáját. A nagy taktikai csatát hozó első félóra után a vasiak ragadták magukhoz a kezdeményezést és Sipos Lilla révén két nagy helyzetet is kialakítottak. A válogatott támadó a 31. percben még néhány centiméterrel eltévesztette a  kapu bal oldalát, ám a 35. minutumban már jóval közelebb járt a gólszerzéshez: hatalmas lövése szinte kettétörte a keresztlécet. A hazaiak jószerivel helyzet nélkül futballozták végig az első félidőt, mivel a remekül játszó Tálosi Szabina-Tóth Enikő védőduó mellett szinte levegőt sem kaptak Méry Ritáék.

Fordulás után sem változott sokat a játék képe: a Viktória játszott jóval jobban. A 74. percben Megyeri Boglárka hatalmas lövését csak üggyel-bajjal tudta Szőcs Réka kipiszkálni a rövid felsőből. A találkozó hajrájában Sipos Lillát szövegelésért túlságosan szigorúan piroslappal büntette Kulcsár Katalin játékvezető. A 10 emberrel küzdő Viktória csapatának még volt egy meccslabdája: Rácz Zsófia parádés szóló után találta el a kapufát. A 0:0-ára végződött derbi leglényegesebb kérdése pedig az maradt, hogy egy pontot elhozott a vasi együttes a fővárosból vagy kettőt ott hagyott.

A szombathelyi csapat a döntetlennek köszönhetően megtartotta lépéselőnyét az MTK-val szemben. A két csapat budapesti találkozója pedig eddig egyértelműen a bajnokság legszínvonalasabb mérkőzésének minősíthető.

Az őszi szezon után a Viktória Trend Optika FC 25 ponttal áll a táblázat első helyén megelőzve a 24 pontos Astra-Bíró-Kert gárdáját. A bajnokságban két hetes szünet következik. A szombathelyiek legközelebb Szegeden lépnek majd pályára.