Hírek

Szemléletformáló programok

2011. február 08., 10:42
9 millió forint pályázati pénzt költhet a Hárofit egyesület egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramokra. Jövő héttől szakemberek érkeznek a szervezet Óperint utcai irodájába, azért hogy művészetterápiás foglalkozásokkel segítsenek jobb szemléletet kialakítani. Az egyesület nem titkolt szándéka a közösség építés. Még várják a 14 és 25 év közötti fiatalok jelentkezését a programra.
Szemléletformáló programok


Ma délután még csak ping-pongoztak a HÁROFIT egyesület irodájában a fiatalok. A jövő héttől viszont ennél komolyabb dolgokkal is foglalkozhatnak az egyesülethez betérő hátrányos helyzetű 14 és 25 év közöttiek. A szervezet közel 9 millió forint pályázati pénzt nyert egy egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramra.

Horváth Richárd - programszervező
"Évek óta működik már a romavilág gyermek szemmel programunk, hasonlóképpen fog ez a projekt is lezajlani, hála ennek a projektnek 11 hónapon keresztül tudjuk ezt majd végezni, különböző szakemberek bevonásával."

A hátrányos helyzetű fiatalokhoz jövő héttől sorra érkeznek a szakemberek többek között a rendőrségtől, ÁNTSZ-től, de tartanak előadást szociális munkások és művészetterapeuták az alkohol-drog, drohányzás és egészséges életmód valamint a házasság, családi élet témakörében, művészetterápiás eszközök segítségével.Róner Roland már jelentkezett a jövő héten induló programra.

Róner Roland
"A programban én is részt veszek, elsősorban a droggal kapcsolatos terület érdekel, mert a fiatalok eléggé rákattantak ezekre a dolgokra."

A szemléletformáló előadásokon kívül a résztvevők nyáron táborozni is mehetnek majd Velembe, de jut még pénz projektorra, számítógépre, televízióra, új székekre és asztalokra is. Az egyesület továbbra is várja Óperint utcai irodájukba azoknak a hátrányos helyzetű fiataloknak a jelentkezését, akik szívesen részt vennének a programban és hasznosan töltenék el szabadidejüket, egy jó közösségben.