Hírek

65 szervezettől több mint 600 tűzoltó és mintegy száz technikai eszköz sorakozott fel szombaton

2023. június 06., 20:03

65 szervezettől több mint 600 tűzoltó és mintegy száz technikai eszköz sorakozott fel szombaton, a 8. Vas Vármegyei Tűzoltó Találkozón a körmendi Batthyány-kastély parkjában. Szakmai bemutatókkal, családi programokkal készültek, hogy megmutassák, a tűzoltókra mindig számítani lehet a bajban! Ezúttal azzal fejezték ki összetartozásukat, hogy kitűzőket helyeztek el a vármegye térképén.

65 szervezettől több mint 600 tűzoltó és mintegy száz technikai eszköz sorakozott fel szombaton

A Vas vármegyében élők mindig számíthatnak a tűzoltókra! - ezzel a mottóval rendezik meg már nyolc éve a vasi tűzoltók találkozóját, amelynek ezúttal Körmend volt a házigazdája. Három hivatásos és öt önkormányzati parancsnokság tűzoltói mellett 55 önkéntes egyesület, valamint egy létesítményi tűzoltóság képviseltette magát mintegy 600 lánglovaggal és számos technikai eszközzel.

Bognár Balázs - igazgató, Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
"Az egyik célkitűzésünk, hogy szakmai bemutatókkal, családi programokkal közelebb hozzuk a tűzoltó hivatást a látogatókhoz. Másrészről pedig demonstráljuk, hogy itt vannak azok a tűzoltók, akik az év 365 napján rendelkezésre állnak, és a baj órájában mennek, és segítenek."

A tűzoltók minden évben másképp fejezik ki összetartozásukat: ezúttal valamennyi szervezet egy külön erre az alkalomra készített vármegyei térképre helyezett fel (17:44 közeli) kitűzőt a saját településéhez.

A műszaki mentési és tűzoltási bemutatókon felsorakoztatták a mindennapokban használt eszközöket, módszereket. Meg lehetett ismerkedni a járművekkel, a gyerekeket játszani, színezni hívták, és a tűzoltást is kipróbálhatták.

“A gyufával, tűzzel nem játszom…nem játszom.”

Miután teljesítették a feladatokat, mindannyian esküt tettek, és kis tűzoltóvá avatták őket - megkapták a piros sisakot. vendég/TánczosMisi/20230603tuzoltonap_interju_szentflorian A találkozó fontos mozzanata volt, hogy leleplezték és megkoszorúzták Szent Flórián szobrát a körmendi tűzoltó laktanya előtt. A határon átnyúló együttműködés jegyében muravidéki, Hargita megyei és őrvidéki tűzoltók is részt vettek a találkozón, ami szokás szerint szirénás felvonulással zárult.