Hírek

60 éves Ferkovics József képzőművész - kiállítás nyílt születésnapja alkalmából az Agorában

2021. szeptember 15., 13:31

Ferkovics József roma származású képzőművész 60 éves születésnapja alkalmából jubileumi kiállítás nyílt az Agorában. A grafikus, festőművész  Vas megye közgyűlésének emlékérmét  is átvette.

 

60 éves Ferkovics József képzőművész - kiállítás nyílt születésnapja alkalmából az Agorában

Autentikus roma zene és csodálatos színvilágú képek. Ferkovics József hatvanadik születésnapja alkalmából gyűltek össze tisztelői, rajongói. A jubileumi kiállításmegnyitón és könyvbemutatón  társadalmi, művészeti munkásságát méltatták az alkotónak.

Langerné Victor Katalin, társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár
,,...Hűséges lakosa Szombathelynek , aki a saját közösségéért szeretne tenni , nemcsak a magyar, hanem a roma magyar közösségért is . Benne megfér a roma és a magyar identitás együtt, ez nem vetélkedik egymással , hanem olyan békességben megéli ő ezt , amit a festményeiben is láthatunk és amit tovább tud adni…”

Az alkotó társadalmi és művészi munkájáért vehette át Vas megye közgyűlésének emlékérmét.

Kondora Bálint - alelnök, Vas Megyei Közgyűlés
Az a 11 év amit itt eltöltött közöttünk, az elmúlt egy évtized, az feljogosít minket arra, hogy kiemeljük az ő megyei identitását is, és ez a művészetében is bizony visszaköszön, elég volt csak itt végigmenni a kiállítás során, meglássuk azokat a középületeket, kastélyokat , kúriákat amelyeket különleges technikával rajzolt meg, szinte fotórealisztikus módon.

Ferkovics József nevéhez köthető a Herényi Alkotótábor is. Nemcsak helyi kötődésű munkájáért hálás neki a városvezetés.

Horváth Soma alpolgármester
Olyan ember él közöttünk aki nem csak országosan, hanem nemzetközileg is elismert. Van az elismert  Holokauszt sorozata tulajdonképpen az országunkon túlmenően komoly érdeklődésre tett számot. Szívbemarkoló sorozat.

Az állami gondozásból induló művész kalandos életpályájának legkedvesebb helyszíneként Szombathelyt nevezte meg. Évek óta szervezi a Herényi Alkotótábort is. A most megnyílt kiállításon a könyvesboltokban már elérhető albumához és az új könyvéhez készült alkotásai, valamint életműve válogatott festményei is láthatók.

Ferkovics József
,,...Zöme képek ez évben készültek, azért is szerettem volna őket kiállítani . a másik oldalt pedig az a sorozat, amit a vas Megyei Önkormányzat rendelt meg a Vas megyéről készült képeket állítottuk ki…

Ferkovics József jubileumi kiállítása szeptember 21-ig látogatható az Agora Sportházban.