Hírek

56 éves korában elhunyt Bajomi Nagy György színművész

2023. november 29., 16:50

56 éves korában elhunyt Bajomi Nagy György színművész, a Weöres Sándor Színház társulatának korábbi meghatározó tagja. 11 éven keresztül játszott Szombathelyen. Számos szakmai elismerés birtokosa volt, pályafutása során Gábor Miklós- és Jászai Mari-díjat is nyert.

56 éves korában elhunyt Bajomi Nagy György színművész

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar valamint a Sporttudományi Intézet szakmai napja mindig tartogat meglepetést. Idén sem maradtak el a versenyek, és míg korábban a tollaslabda és a röplabda került célkeresztbe, idén a lábtengó házibajnokság mellett játékos sportvetélkedő színesítette a programot. A szerdai programsorozatban emellett ünnepélyes avatóra is sor került: leleplezték az Olimpiai Falat, ami a felsőoktatási intézmény mellett a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság Olimpiai Akadémia és a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület összefogásával valósult meg. A falra egykori sportolók és edzők neve került fel, akik az ELTE-Savaria Egyetemi Központ és elődei egykori hallgatójaként, óraadójaként öregbítették az intézmény, a város és az ország hírnevét.

Zsolnai Anikó - dékán, ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar

Én nagyon izgatott vagyok és nagyon megtiszteltetőnek érzem, hogy Én avathatom fel ezt a falat, s sokat készültem, hogy kik lesznek itt a vendégeink.

Az ötkarikás játékokon eredményesen szereplő sportolók és edzők közül húszan kaptak helyet a dísztáblán, köztük egyéni- és csapatsportok kiválóságai is. Antalovics Ferenc és Márkus Erzsébet mellett több jelenleg is aktív sportoló valamint tréner saját maga helyezte el nevét a dísztáblán. Az Olimpiai Fal az avató ünnepséget követően került végső helyére, a Gál László Sportcsarnok bejárata mellé.