Hírek

50 éve nyitotta meg kapuját a Weöres Sándor Óvoda

2024. május 22., 11:33

50 éve nyitotta meg kapuját a Weöres Sándor Óvoda, amely az oladi gyerekeket fogadta és fogadja azóta is. Pedagógiai programjuk fókuszában a környezeti nevelés és a hagyományőrzés áll. A jubileumot ma délelőtt ünnepelték meg.

50 éve nyitotta meg kapuját a Weöres Sándor Óvoda

A Csiribiri csoport előadásával kezdődött a Weöres Sándor Óvoda 50. évfordulós ünnepsége.

A jelenlévőket Horváth Attila alpolgármester köszöntötte, majd Szuhai Viktorral közösen jubileumi emléklapot adott át az óvoda egykori és jelenlegi vezetőjének. Az ünnepi műsor az óvoda egykori növendéke, Dávid Mirjam zongorajátékával folytatódott.

Az óvoda 1972-ben nyitotta meg kapuját. Az épület korábban egy jószágigazgató lakásaként szolgált. Az elhanyagolt, romos állapotot 1974-ben szüntették meg, innen számítják az óvoda történetét. Akkoriban tagóvodaként működött. 1986-ban egy tűzeset után az épületet le kellett bontani, 1992-ben építették újjá, és rá egy évre adták át, akkor vette fel az óvoda Weöres Sándor nevét.

Grünwald Lászlóné - egykori óvodavezető

“Mi már abban az időbből elkezdtük ezt a környezeti nevelést, de mivel tagóvodák voltunk, a benti, tehát a Váci Mihály óvoda programja meghatározta a mi tevékenységi körünket is, tehát nem tudtuk a saját elképzeléseinket annyira kibontakoztatni, mint az önálló válás után, akkor kezdtük el igazán az életünket.”

Fél évszázad alatt sok minden változott, de a lényeg ugyanaz maradt.

Kondics Judit - igazgató, Weöres Sándor Óvoda

“Mindig marad a vidámság, mindig marad az, hogy szeretünk óvodába járni, szeretjük a természetet, és mindig arra tanítjuk a gyerekeket, hogy óvják, védjék, lássák meg a csodát abban, ami körülveszi őket.”

Az ünnepségen virággal köszöntötték az egykori munkatársakat, majd Ostyola Zsuzsanna színész idézte fel, milyen volt a Weöres Sándor Óvodába járni.