Hírek

400 ezer LED világít a csákánydoroszlói karácsonyi meseház udvarán

2023. december 12., 19:07

Fénypatak, világító rénszarvasok, karácsonyi makettváros és mézeskalácsház - 400 ezer LED világít a csákánydoroszlói karácsonyi meseház udvarán. A vendégcsalogató ünnepi látványosság rengeteg látogatót vonz minden évben Szombathelyről és a szomszédos vármegyékből is.

400 ezer LED világít a csákánydoroszlói karácsonyi meseház udvarán

Világító rénszarvas, jegesmedvék, hóember és fényárban úszó ajándékdobozok - csillogó-villogó karácsonyi mesevilág fogadja a betérőt Csákánydoroszlóban, a Fő utca 102. szám alatti ház udvarán. 9:15 Gréta Lentiből érkezett családjával, hogy megnézze az ünnepi látványosságot.

Horváth-Hermann Gréta

“Hallottunk már róla és érdekesnek találtuk, és kíváncsiak voltunk, hogy mi lehet itt és vajon mennyi fény meg mennyi minden található itt Csákánydoroszlón.”

Gyurján János 14 évvel ezelőtt kezdte a karácsonyi díszítést. Először a párját szerette volna meglepni, majd a fényfüzérek és figurák évről-évre gyarapodtak. A meseházat először csak kívülről csodálhatták meg az arrajárók, körülbelül hét éve pedig az udvart is megnyitotta az ötletgazda az érdeklődők előtt.

Gyurján János

“Páromnak szerettem volna kedveskedni, és következő éven már kristályszarvasokat szereztem be, hóembert, ami a mai napig díszes pompa itt a kiskertnél, gyerekek kedvence, aztán ahogy teltek múltak az évek, úgy egyre többen jöttek mindenféle megyékből, Ausztriából, Szlovéniából és gyakorlatilag egy turistalátványosság lett ebből.”

A karácsonyi meseház minden évben megújul, így azok is visszajárnak megcsodálni, akik egyszer már látták. 9:17 Idén egy hat méteres karácsonyfa az újdonság, aminek nyitott a belseje, lehet benne fényképezkedni.

Gyurján János

“Minden évben más ugye a díszítésnek a története...az égőket raktuk a háttérbe.”

A csákánydoroszlói meseház kapuja mindenki előtt nyitva áll délutánonként 5 órától este 8-ig. A látogatókat hétköznap meleg teával, az adventi vasárnapokon pedig forrócsokival kínálják.