Hírek

40 Éves Fennállását Ünnepli a Szombathelyi Haladás Vasutas Nyugdíjas Klub

2023. augusztus 31., 21:56

Országra szóló találkozó lett a Szombathelyi Haladás Vasutas Nyugdíjas Klub 40 éves évfordulójának megünneplése: az országos szövetség 48 klubja közül Szentes, Kétegyháza, Sopron, Székesfehérvár, Budapest, Nagykanizsa, Tapolca és Celldömölk vasutas nyugdíjasai képviseltették magukat az ünnepségen. A vasutas közösség egykori és mai összetartó szellemiségéről szóltak a köszöntések a Puskás Tivadar Szakképző Iskolában rendezett jubileumi programon.

40 Éves Fennállását Ünnepli a Szombathelyi Haladás Vasutas Nyugdíjas Klub

“Haladás vasutas nyugdíjas klub Szombathely”

A házigazdáké volt a legnagyobb taps a Puskás szakképző iskola ebédlőjében a Szombathelyi Haladás Vasutas Nyugdíjas Klub jubileumi ünnepségén.Személyes hangú köszöntés szólt a tagoknak.

László Győző alpolgármester

Akinek talán egy kicsit ismerősen cseng a nevem, az talán azért lehetséges, főleg a soproniaknak, mert az én apai nagyapám az egész életében a fertőszentmiklósi vasútállomáson dolgozott vasúti tisztként, majd állomás főnökeként fejezte be pályafutását, úgyhogy szó szerint a gyerekkorom a sínek között telt el.

Az alpolgármester arról is beszélt, hogy öröm látni az aktív klubéletet, amely a szombathelyi klubot is jellemzi.

Borsi Sándorné elnökhelyettes, Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége

Egy ilyen szép ünnepen találkozunk, amikor egy klub már 40 éves. Gondoljunk csak a magunk életére, hogy mit jelent az, hogy mit jelent az, hogy 40 év: az ifjúságunk egy része. De a nyugdíjas klubok, ahogyan öregszenek, egyre jobbak, egyre többet tudnak, és egyre jobb a kapcsolat a saját maguk és a szövetség életében is.

A szombathelyi klub tagsága havonta kétszer találkozik, aktivitásukat jelzi, hogy nemrégiben együttműködési megállapodást kezdeményeztek Szombathely önkormányzatával.