Hírek

40 év után teljes hosszában megújult a Károly Róbert utca

2023. december 04., 19:04

40 év után teljes hosszában megújult a Károly Róbert utca. A fejlesztést utcabállal ünnepelték az ott lakók a szolgáltatóház mellett szombaton. Forralt bor, forró tea és jó hangulat várta a kiérkezőket.

40 év után teljes hosszában megújult a Károly Róbert utca

Az elmúlt hónapokban megújult a Károly Róbert utca. 162 millió forint szabadon felhasználható összeg maradt Szombathely számára a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, ebből finanszírozták a fejlesztést - ezt ünnepelték az utcabeliek szombaton a szolgáltatóház előtt. A hideg ellenére sokan eljöttek.

Sümegi Róbert

“Ez az utca egy 40 éves utca, ráfért már az utakra a felújítás, és végre összejött, így a testület összehozta, a helyi önkormányzat összehozta ezt a felújítást.”

A felújításra azért volt szükség, mert az út nagy forgalmat bonyolít, a burkolat viszont már igen rossz állapotban volt. Kicserélték a föld alatti közműveket, egy részen az út alapját is megerősítették, és új aszfaltréteget terítettek az utca teljes hosszában.

Németh Ákos - önkormányzati képviselő

“Hosszú idő után sikerült felújítani a Károly Róbert utcát, ugye körülbelül 40 évvel ezelőtt épült meg ez az utca, és azóta még egy ilyen teljes rekonstrukció nem történt, tehát ez az első alkalom, és arra gondoltunk most, hogy nagyjából végeztünk ezzel a feladattal, érdemes egy kicsit lezárni és méltó módon megünnepelni, úgyhogy a KISZ Lakótelepért Egyesület segítségével egy ilyen kis batyus bulit dobtunk össze itt a mai napra.”

A polgármester is részt vett az utcabálon, köszöntőjében a rendhagyó ünneplés ötletét dicsérte.

Nemény András - polgármester

“Ez egy nagyon komoly utca, aminek az átadását mégiscsak valamilyen módon meg kell ünnepelni, és azt gondoltuk, hogy az utca önmagában nem jelent semmit se, hogyha nincsenek emberek hozzá, akik tudnak örülni, igazából az emberekről szól ez a történet, nem az utcáról. Itt a KISZ lakótelepen pedig egy hihetetlenül jó közösség van.”

A batyus utcabálon meleg italokkal várták a kiérkezőket a téli hidegben.

Sümegi Abigél Katalin

“Szerintem teázni jó és jó lesz a zene és jó az, hogy együtt vannak a családok és legalább kiruccanhatunk télen, és ez így jó.”

A fergeteges hangulatról az UNIQM zenekar gondoskodott, többen táncra is perdültek.