Hírek

37. alkalommal rendezik meg Szombathelyen a Szilveszter Kispályás Teremlabdarúgó Tornát

2023. december 12., 19:07

37. alkalommal rendezik meg Szombathelyen a Szilveszter Kispályás Teremlabdarúgó Tornát. Három kategóriában 40 csapat mérkőzik meg december 28. és 30. között a Haladás Sportkomplexumban. Hétfő este sajtótájékoztató keretében tartották meg a sorsolást.

37. alkalommal rendezik meg Szombathelyen a Szilveszter Kispályás Teremlabdarúgó Tornát

1986-ben indult hódító útjára a Szilveszter Kupa, ami hamar a legkedveltebb kispályás labdarúgó tornává vált. Fennállása során csak egyszer - 2020-ban a COVID-19 miatt - maradt el, azóta viszont újra a játékosok és a nézők kötelező programja lett az év utolsó napjaiban. A torna idén is az "Ébredj Szombathely" programsorozat részeként valósul meg. A korábbi támogatók mellett új névadó szponzora is lett a rendezvénynek, így a szervezők mögött stabil anyagi háttér áll.

Kalmár Attila - szervező/elnök, Pannonsport Kft.

Nos, ebben az évben egy percig nem merült fel annak a biztonsága, hogy megtudjuk szervezni a tornát. Hála a szombathelyi önkormányzat támogatásának, de egyéb szponzorok támogatásának és a csapatok változatlanul nagy érdeklődésének. Ez a három pedig elegendő ahhoz, hogy biztonsággal a teljes logisztikai követelményrendszert teljesítve tudjuk vállalni a rendezvényt.

A torna népszerűségét mutatja, hogy ezúttal is több csapat érkezik a szomszédos vármegyékből. A szervezők a támogatók felajánlását és a belépőjegyek árát is a csapatok összdíjazására fordítják. Ez is növeli a csapatok nevezési kedvét.

Táncsics András - elnök, Szabadidősport Szövetség

Összességében, nem árulok el nagy titkot, hogy nemcsak a városban, megyében, hanem úgy gondolom Dunántúlon is az egyik legrangosabb torna. Amit tudni kell, hogy közel 1,3 millió pénzdíjazású tornáról beszélünk. Három kategóriában fognak a küzdelmek elindulni: a nyílt kategória, az öregfiúk és a női kategória.

A sajtótájékoztatón a 40 csapatot érintő sorsolást is lebonyolították, amelyben a Haladás-Viktória FC labdarúgója, Balogh Henrietta, valamint a Haladás VSE futsalosa, Sipos Gergő működött közre. Az előző évekhez hasonlóan ezúttal is 8 női és 8 öregfiúk együttes mellett 24 nyílt kategóriában versengő csapat lép pályára. Az egyik legjelentősebb változás, hogy a hölgyek meccseit - kérésüknek megfelelően - az első napon bonyolítják le, nap végén pedig győztest is hirdetnek. Az MVD-SZIG-37.Szilveszter Kupát december 28. és 30. között rendezik meg a Haladás Sportkomplexumban.