Hírek

35. születésnapját ünnepli idén az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület

2023. november 27., 16:52

35. születésnapját ünnepli idén az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület, a jubileumról a Megyeházán emlékeztek meg szombaton. A több mint száz tagú civil szervezet rengeteg családról gondoskodik nap mint nap, adománygyűjtő akciókat, programokat szerveznek számukra.

35. születésnapját ünnepli idén az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület

Ezek a felvételek tavaly télen készültek: a nagycsaládos egyesület központjának kerítésén gyermek-felnőtt, női-férfi kabátok várták leendő gazdáikat. Odabent pedig az előző napról megmaradt, pékségek által felajánlott édes és sós pékárukat csomagolták - így történik ez mindennap 3-400 embernek segítenek folyamatosan az egyesület önkéntesei étellel, ruhával, cipővel.

Görcz Gyula Csaba - elnök, Alpokalja Nagycsaládos Egyesület

“Az alapítóink által meghatározott célokat teljesítjük, a szociális segítés, a családok támogatása, a szülői hivatás megbecsülése, a gyermekvállalás bátorítása, táborok szervezése, családi rendezvények szervezése.”

A zöld sál az összetartozás jele - ezt viselték az országos és határon túli nagycsaládos civil szervezetek képviselői szombaton a Megyeházi ünnepségen, ahol 35 éves fennállása alkalmából köszöntötték a szombathelyi egyesületet. Felnőttek és gyerekek együtt ünnepeltek.

Kardosné Gyurkó Katalin - elnök, Nagycsaládosok Országos Egyesülete

“Nincs annál szebb, hogyha önkéntesként teszünk másokért, és hogyha ez kitartással, mintegy 35 évnyi munkával párosul, akkor ennek látható eredményei vannak. És az, hogy mi történik itt, Szombathelyen, és hogyan emelik magasba a NOE zászlaját, az kihat az egész országos egyesület munkájára, és ettől leszünk erősek.”

Elismerését fejezte ki Vámos Zoltán főispán, aki hangsúlyozta: magyar jövő nem képzelhető el magyar gyermekek nélkül. Szerinte vissza kell adni a gyermekvállalás társadalmi megbecsültségét.

Vámos Zoltán - főispán, Vas Vármegye

“Az otthonteremtési támogatások, a családi adókedvezmények, a bölcsőde és óvodafejlesztési programok és hála Istennek még sokáig lehetne ezt a sort folytatni, egyértelműen mutatják Magyarország kormányának elkötelezettségét és annak az állításnak a hitelességét, hogy a jövő alappillére nem lehet más, mint a család.”

A gyermek számára ajándék a szülők szeretete és a testvér. Az ideális család 3 gyermeknél kezdődik - Majthényi László idézte Márfi Gyula érsek szavait a gyermekvállalás értékéről, majd oklevéllel köszöntötte az egyesületet. Nemény András elmondta, fontos a város számára a nagycsaládos egyesület. A polgármester ajándékot is hozott a születésnap alkalmából.

Nemény András - polgármester

“400 ezer forintos támogatást, mert tudom, hogy működési támogatásra is szüksége van az egyesületnek, egy adományozó ajánlotta fel, és én mondhatom meg, hogy hova kerüljön, és azt mondtam hogy kerüljön ide, a nagycsaládosokhoz, hogy fel tudják ajánlani mindenféle jóra.”

A polgármester száz ingyen jegyet adott át az egyesületnek az adventi vásárban felállított óriáskerékre, és elismerő oklevéllel köszönte meg a szervezet három és fél évtizedes tevékenységét.