Hírek

21. alkalommal rendezték meg Szombathelyen a Goju karate kupát

2023. október 13., 08:20

21. alkalommal rendezték meg Szombathelyen a Goju karate kupát. A nemzetközi erőfelmérőn öt klub képviselte a vasi színeket. A házigazda "Leo" Karate-do SE sportolói 75 érmet szereztek.

21. alkalommal rendezték meg Szombathelyen a Goju karate kupát

Idén is megrendezték a karatesport egyik nagymúltú versenyét, a Goju-kupát Szombathelyen. A 21. alkalommal lebonyolított tornára 10 országból 273 karatéka és 414 nevezés érkezett, ami kiemelkedőnek számít. A házigazda Leo Karate-do SE mellett a Sakura SE, a Varyu Karate-do SE, a Tápláni KSE valamint a Boduka SE sportolói képviselték a vasi színeket.

Gál Róbert - elnök, "LEO" Karate-do SE
- Próbáltunk a lehető legjobban készülni, de rengeteg időnket lekötötte a szervezés, a sok háttérmunka. Aki már szervezett ilyen versenyt az tudja, hogy miről beszélek. Horror munka van bent, ami nem látszik.

A Goju-kupán ezúttal is különböző kategóriákban adtak számot tudásukról, felkészültségükről a karatékák. Kumitéban és Katában, azaz küzdelemben és formagyakorlatban mérkőztek meg a sportolók. Ugyanakkor akadt érdekesség a pályák szélén is. A korábbi évekkel ellentétben idén új szerepkörben bizonyított a Leo Karate-do SE edzője.

Rózsa-Gál Enikő - edző/szervező, "LEO" Karate-do SE
- Így teljesen más, hogy nem versenyzek. Egyrészről nyugodtabb vagyok, hogy a szervezéssel kell csak foglalkoznom és nem azzal, hogy én is éppen porondra lépek. Viszont másrészről meg sokkal jobban izgul az ember a saját kis tanítványaiért, mint saját magáért és egyértelmű, hogy így a szervezés miatt is nem tudok mindenkihez odamenni és mindenkit nem is látok sajnos.

A népes mezőnyben kiválóan szerepeltek a szombathelyi fiatalok: 75 érmet szereztek a Leós karatékák, akik az egyéni elismerések mellett az összetettbeli csapatversenyen is taroltak. A Leo Karate-do SE megnyerte ezt a kategóriát, és címvédőként várhatja a jövő évi folytatást.