Hírek

200 görkorcsolyázó érkezett a hétvégén Szombathelyre a kétnapos Kelet-Európa Kupára

2024. május 29., 00:43

200 görkorcsolyázó érkezett a hétvégén Szombathelyre a kétnapos Kelet-Európa Kupára. A Sportligetben kiváló hangulatban zajlottak a futamok, bár az eső alaposan megtréfálta a mezőnyt. A Szombathelyi Sportiskola növendékei remekül szerepeltek.

200 görkorcsolyázó érkezett a hétvégén Szombathelyre a kétnapos Kelet-Európa Kupára

A szegedi Utánpótlás Országos Bajnokság után hétvégén Szombathelyre érkeztek a legjobb fiatal görkorcsolyázók. Az elmúlt évekhez hasonlóan újra a Kelet-Európa Kupa egyik állomásnak adott otthont a Sportliget pályája, ahová több mint kétszáz versenyzőt vártak a szervezők.

Tóth Attila - vezetőedző, Szombathelyi Sportiskola

Közel 18 csapat érkezett - ha jól emlékszem tizenegyen jöttek magyar egyesületek - s ezen kívül van hét külföldi egyesület akik részt vesznek a versenyünkön, ezen a Kelet-Európa Kupán. JÖttek Szerbiából, Szlovákiából, Ausztriából és természetesen a magyarok. Reméljük, hogy jövőre amúgy Csehországból is jönnek még esetleg illetve Németországból, akik közelebb esnek a magyar környezethez.

A népes nemzetközi mezőnyben a Szombathelyi Sportiskola kötelékébe tartozó fiataloknak lehetőségük volt felmérni tudásukat, felkészültségüket.

Szélinger Benjamin - versenyző, Szombathelyi Sportiskola

13 éve korcsolyázom és szeretnék külföldön is azért jobb eredményeket elérni. Mondjuk egy top 10-ben bent lenni, itthon meg megnyerni a Kelet-Európa Kupát.

A szeszélyes időjárás alaposan próbára tette a szervezőket és versenyzőket is. A heves eső miatt a pályát folyamatosan törölték, a futamra érkező sportolóknak pedig nyújtaniuk kellett, hogy megelőzzék a sérüléseket. Ahogy előbukkant a nap egymás után indultak a versenyek. Valamennyi korosztályban akadt szombathelyi tehetség, számukra a Kelet-Európa Kupa remek felkészülési lehetőséget adott a közelgő Európa-bajnokságra. A szombathelyi erőpróba legjobban talán Boros Flórának sikerült, aki hat számban is startvonal mögé állt. Összetettben és váltóban bronzérmes lett, egyéniben pedig további két harmadik és egy második helyet is elért.