Hírek

18 magaságyást építenek és fákat ültetnek az Aréna Óvoda udvarán

2024. március 08., 12:51

18 magaságyást építenek és fákat ültetnek az Aréna Óvoda udvarán. A gyerekek, a dolgozók és a szülők együtt helyezték el csütörtökön délután az első két magaságyást. A program célja a közösségépítés. Virágokat, zöldségeket ültetnek majd, így az ovisok közelről figyelhetik meg a növények fejlődését.

18 magaságyást építenek és fákat ültetnek az Aréna Óvoda udvarán

Szülők, gyerekek, pedagógusok együtt készítették elő az első két magaságyást az Aréna Óvoda udvarán.

“Lassan, lassan...így nagyon jó, ügyesek vagytok. “

Büki Boglárka

“Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a környezetünket védjük, hogy egyre szebbé tegyük, és nagyon jó, hogyha a gyerekek már ilyen pici korban megtanulják, hogy mennyire fontos az, hogyha önmaguk tudnak dolgozni, és mennyi mindent meg tudnak termelni.”

Minden csoport két magaságyást telepít a kertbe, összesen 18-at terveznek. Virágokkal, fűszernövényekkel, zöldségekkel ültetik majd be, ezen kívül facsemetéket is telepítenek. A program egyik célja a közösségépítés, és szeretnék még közelebb hozni a természetet a gyerekekhez.

Szabó Babett Katalin - igazgató, Szombathelyi Aréna Óvoda

“Nekünk a pedagógiai programunk a néphagyományőrzés, ami a természethez közelséget, az emberi csoportoknak a természetközeli érzését tartja, és ezt szerettük volna egy picit tovább bővíteni, a sok-sok kirándulás mellett, ahol a gyerekek megkapják mindazt a sok tapasztalatot, most egy másik helyszínen szerettük volna ezt biztosítani, hogy minél közelebb kerüljenek a természethez. A szülőket pedig arra kértük, hogy a ciprusokat ültessék el, hogy ezzel is egy egészségesebb levegőjű kis helyszínt tudjunk biztosítani a kiskertünknek.”

A kertészkedés már most tavasszal elindul. Az óvoda az önkormányzat segítségével valósítja meg a projektet.