Hírek

18. alkalommal adták át a Vas vármegyei Prima-díjakat

2023. november 27., 16:52

18. alkalommal adták át a Vas vármegyei Prima-díjakat a Weöres Sándor Színházban szombaton megrendezett gálán. Tíz kategóriagyőztes közül választották ki a három Prima-díjast: Tölgyesi Ernőné építészt, Horváth Barnabásné színjátszókör-vezetőt és Kovács Antal szülész-nőgyógyász főorvost. A közönségdíjat Horváth Győző, az Ungaresca Táncegyüttes vezetője, az ifjúsági különdíjat Hóbor Zalán triatlonista érdemelte ki.

18. alkalommal adták át a Vas vármegyei Prima-díjakat

Nem könnyű ma vállalkozónak lenni, de a Prima Primissima díj alapítója, Demján Sándor szavai ma is irányt mutatnak: “Akinek tele a zsebe, annak legyen meleg a szíve”.

Szárnyas János - elnök, VOSZ Vas Vármegyei Szervezet

"A vállalkozók anyagi eszközökkel támogassák a megyében dolgozó, alkotó kiemelkedő egyéniségeket kultúra, tudomány, művészet, oktatás területén."

Majthényi László megköszönte a vállalkozóknak, akik életben tartják a területi Prima díj rendszerét.

Majthényi László - elnök, Vas Vármegyei Közgyűlés

"Ahogy felelősség a jelölőknek, a döntéshozóknak az, hogy évről évre javasolják, majd kiválasztják a vármegye Primáit, ugyanúgy felelősség azoknak is, akik ezt a díjat kapják, elfogadják."

Előbb a vállalkozókat köszöntötték. Az év Megyei Vállalkozója Baranyai András, a Fabrika 2000+ Kft. alapítója, Komáromi Angéla, a Laguna Lakástextil Kft. vezetője, Virágh József, az Akmé Kft. ügyvezetője, ifj. Kuntner István, a Campbell Marson Hungary Kft. ügyvezetője és Szélessy Zoltán egyéni vállalkozó lett. A 2023 Év Vállalkozója címet Mercs Péter, a Kámon-Hús Kft. ügyvezetője nyerte el, ő az országos Prima Primissima Díjátadó gálán veheti majd át az elismerést.

A kiemelkedő társadalmi szerepvállalásért díjat Pohánka Edit, a PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekért Alapítvány elnöke, Nagy Ferenc Gábor az NFG Sport Klub Alapítvány vezetője, és Takács Gyula csörötneki plébános érdemelte ki.

Bemutatták az ifjúsági különdíj jelöltjeit: Simon Ádámot, a H+ Média és Kulturális Egyesület elnökét és Hóbor Zalán triatlonversenyzőt. A közönség szavazatai alapján az elismerést és az azzal járó 250 ezer forintot Hóbor Zalán nyerte.

Hóbor Zalán - válogatott triatlonista, Kőszegi Triatlon és Úszó Klub

“Az idei Európa-bajnoki második helyezésem, arra vagyok a legbüszkébb, és talán ami ehhez hozzásegített, hogy a korosztályomban van jópár velem egyidős srác, aki hasonlóan jó teljesítményű, és hát a kiélezett helyzetek teremtik meg azt, hogy törekedjünk minél jobban, hogy mi legyünk a legjobbak."

A jelölteket és díjazottakat Nemény András polgármester is köszöntötte.

Nemény András - polgármester

"Demján Sándor azt mondta, Magyarországnak akkor van jövője, ha megbecsüljük az értékeinket. Hiszem, hogy itt Vas vármegyében, Szombathelyen igyekszünk megadni ezt a megbecsülést."

Bemutatták és köszöntötték az idei kategóriagyőzteseket: Balló László író, költőt, Prikazovics Ferencet, a Mesebolt Bábszínház igazgatóhelyettesét, Bíró Sándor festőművészt, Kovács Antal szülész-nőgyógyász főorvost, Horváth Barnabásnét, a Pöttyös Hagyományőrző Csoport vezetőjét, Tölgyesi Ernőné építészmérnököt, Varga Zsoltot, a Trió TV Dunántúl ügyvezetőjét, Perl Zoltán kosárlabdázót, akit édesanyja képviselt a rendezvényen, Horváth Győzőt, az Ungaresca Táncegyüttes művészeti vezetőjét, és Pintér Róbertet, az Isis Big Band vezetőjét. Közülük a Prima díjat idén Horváth Barnabásné, Tölgyesi Ernőné és Kovács Antal nyerte.

Kovács Antal - szülész-nőgyógyász főorvos

"A beteg volt a központ, és szerencsére kialakult egy olyan légkör a celli szülészeten, mindenki ezt az elvet átvette."

A legtöbb szavazatot Horváth Győző érdemelte ki, övé lett a közönségdíj.

Horváth Győző - együttesvezető, Ungaresca Táncegyüttes

“Népművészetet, néptáncot, néphagyományunkat őrizni kell, ápolni és továbbvinni, és ebben azért a gyerekektől kezdve nagyon nagy segítséget adnak azok a felnőttek is, akik ezt a kultúrát élik, és viszik tovább.”

A gálaműsorban közreműködtek az Ungaresca táncosai, valamint Peltzer Géza és Korponay Zsófi.