Hírek

15. CACIB

2011. július 19., 09:21
Mintegy 1200 négylábú versengett a hétvégén az elismerésekért a kétnapos nemzetközi CACIB kutyakiállításon. Nemcsak Magyarországról, hanem Európa számos országából érkeztek ebek a kutyaszépségversenyre. A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete 15. alkalommal szervezte meg a kutyás seregszemlét az Oladi ÁMK udvarán.
15. CACIB
Igazi kutyakavalkád szemtanúja lehetett, aki hétvégén ellátogatott az Oladi ÁMK-ba. A legkisebbektől a legnagyobbakig minden eb megmutathatta magát a nezteközi CACIB kiállításon. Voltak akik kora délután még első szereplésükre készültek, mások már túlestek a bírálatokon. Pedro és gazdája már megtette a kötelező köröket a bírák előtt. Fekete Míra először készítette fel kedvencét a versenyre, sikerrel.

Fekete Míra
"Egész jól sikerült, az osztályát megnyerte, a CACIB összeméretésen res. CACIB-ot kapott, ami egy elég jó cím, és azért is örülök ennek, mert egy nagyon kiváló bíró mellett tudta ezt az eredményt elérni."

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete évek óta Oberwarttal közösen szervezi a kiállítást. Így a fajtacsoportok a két napon váltva mutatkoznak be a két helyszínen.

Gellén Tibor - elnök, MEOE Szombathely

"Ma 600 kutya van itten, az 1-es a pásztorkutyák, a Lassie-típusú kutyák - ezt a köznyelv jobban ismeri, a 2-es fajtacsoportból az őrző-védő kutyák, ilyenek például snauzer, doberman, stb, és a társasági kutyák a 9-es, shizu."

Kakas Tímea skótjuhász kutyáját hozta el a versenyre. A hosszú szőr ellenére nem igényel nagy felkészülést ez a típus sem.

Kakas Tímea

"Összességében egy havonta karban tartott skótjuhásznak kiállítás előtt maximum 2 órányi fésülés az igazából elegendő kell, hogy legyen."

A bírák elsősorban az ebek küllemét, tartását figyelték, valamint azt, hogy megfelelnek-e az adott fajta standard követelményeinek.