MNB - 2
MNB

Hírek

13. alkalommal rendezték meg hétvégén a Hováth Zoltán Kosárlabda Emléktornát

2022. szeptember 27., 19:26

A Falco tragikus körülmények között elhunyt centerére koszorúzással emlékeztek a játékosok és a szurkolók. A kétnapos tornát végül a házigazda szombathelyi együttes nyerte, megelőzve a Bécs és a Szabadka csapatát.

13. alkalommal rendezték meg hétvégén a Hováth Zoltán Kosárlabda Emléktornát

“- 2009. december 28-án Tömörd határában tragikusan fiatalon és tragikus hirtelenséggel veszítettük el Horváth Zoltánt, Cecét, a Falco akkori centerét egy autóbalesetben.”

Egy baleset, amely megrázta a hazai kosárlabdasportot. Rendkívüli játékost, embert és barátot veszített a sportág. Horváth Zoltán hagyatékát azóta is emléktorna őrzi Szombathelyen, amit idén 13. alkalommal rendeztek meg az Aréna Savariában. A kétnapos rendezvényen ünnepi megemlékezést tartottak a kiváló center tiszteletére, megkoszorúzták a játékos nevét és képét is viselő emlékfalat. A résztvevő csapatok és klubvezetők mellett a kosaras szülei is elhelyezték az emlékezés koszorúját. Az ünnepi pillanatok után a kosárlabdáé volt a főszerep. Az eredeti kiírással ellentétben a szerb Subotica és az osztrák Vienna mellett az Eisenstadt gárdája vett részt a tornán, utóbbi beugróként érkezett, miután a Krka Novo Mesto együttese sérülés miatt kénytelen volt visszalépni a küzdelmektől. 

Az első napon a Falco az Eisenstadt ellen bizonyíthatott, komolyan is vette a magyar bajnok a találkozót. A feldobást követően a szombathelyiek végig jól kontrollálták az összecsapást, a második félidőben már a tehetséges fiatalok is lehetőséget kaptak. A 87-53-as sikernek köszönhetően Milos Konakov együttese jutott a döntőbe, ahol az osztrák bajnok Viennával néztek farkasszemet. 

A szombati fináléban már kiegyensúlyozottabb volt a játék. Hol az egyik, hol a másik csapat került lépéselőnybe. Az utolsó másodpercben szerzett kosárral, 90-89-re nyert a Falco, és győzött a 13. Horváth Zoltán Emléktornán. A bécsi csapat mögött a harmadik helyen a Subotica, míg a negyedik helyen az Eisenstadt végzett. A legjobb hazai játékos Brown, míg a torna legértékesebb játékosa Perl Zoltán lett. Hétvégén megkezdődik az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság, a címvédő szombaton a Honvéd otthonába látogat.