Hírek

13. alkalommal rendezik meg szombaton a Tóth Géza Emlékversenyt

2024. március 07., 11:41

13. alkalommal rendezik meg szombaton a Tóth Géza Emlékversenyt, amelyre válogatottságra pályázó súlyemelők és ifjú tehetségek is érkeznek. A Savaria Kupa kvalifikációs erőfelmérőként segíti a versenyzők felkészülését.

13. alkalommal rendezik meg szombaton a Tóth Géza Emlékversenyt

Az 1960-as években Vas megye bajnokságként indult, majd 1974-től Savaria Kupaként került a Magyar Súlyemelő Szövetség versenynaptárába az erőfelmérő, amely idén már 13. alkalommal viseli Tóth Géza nevét. A március 9-ei megmérettetés kvalifikációs nemzetközi verseny is egyben.

László Győző - alpolgármester

Kettős érzéseim vannak, hiszen egyrészt 13. alkalommal rendezzük meg ezt a versenyt, ami már tényleg egy igazi tradícióvá nemesedett. Ugyanakkor ezt azt is jelenti, hogy már 13 éve nincs közöttünk 13 éve, ami rendkívül sajnálatos, hiszen azt gondolom, hogy ha valakit tényleg nagyon szerettek a sporttársalom és egész Szombathely, az Ő volt. Úgyhogy büszkeség és megtiszteltetés a városunk számára, hogy így ápolhatjuk az Ő emlékét.

Óriási az érdeklődés: az előnevezéskor több, mint 20 egyesület 80 versenyzője adta le részvételi szándékát, a szervezők viszont 60 főben maximalizálták a létszámot. Szerbiából és San Marinóból is érkezik súlyemelő a Tóth Géza-csarnokba. A szombathelyi színeket a Haladás képviseli, 10 versenyzővel vesznek részt a kvalifikációs erőfelmérőn.

Márkus Erzsébet - szakosztályvezető, Haladás VSE

Elsősorban ugye Boros Viktóriától várok egy újabb egyéni csúcsot, idén már indult egy felmérő versenyen Budapesten, ahol a válogatottak vettek részt. Készülünk a Vikivel, komolyabb nemzetközi versenyre. Augusztus 25-én lesz Badenben egy nemzetközi verseny, egy női nemzetközi verseny Gyürüs Barbara illetve Molnár Kinga részvételével. Az u23-as Európa-bajnokság pedig majd október végén-november elején lesz.

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a korosztályos fiúk versenyével indul a nap, majd a serdülő és ifjúsági hölgyek következnek. Déli 12 órakor megkoszorúzzák az emlékverseny névadójának szobrát, majd ünnepélyes megnyitóra kerül sor. Délután a női és férfi mezőny ragad súlyemelő rudat. A dobogósok között 760 ezer forint pénzdíjat osztanak szét.