Hírek

13. alkalommal rendezik meg a Horváth Zoltán Kosárlabda Emléktornát

2022. szeptember 20., 18:32

13. alkalommal rendezik meg a Horváth Zoltán Kosárlabda Emléktornát, amellyel a Falco a tragikus körülmények között elhunyt játékosa előtt tiszteleg. Az új név alatt szereplő szombathelyi együttes mellett három, nemzetközileg is jegyzett csapat lép pályára a kétnapos rendezvényen.

13. alkalommal rendezik meg a Horváth Zoltán Kosárlabda Emléktornát

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott a Falco KC Szombathely vezetősége az Aréna Savaria VIP termében. A legutóbbi bajnokság aranyérmes együttesének régi-új névadó szponzorát jelentették be: a csapat a honi és a nemzetközi mérkőzéseken Falco-Vulcano Energia KC Szombathely néven szerepel majd. A helyi vállalkozás képviseletében Kocsis Gábor, a klub részéről Gráczer György ügyvezető írta alá a következő szezonra szóló szerződést. A sajtótájékoztató másik apropója a hétvégi Horváth Zoltán Emléktorna volt, amely kiemelt sportesemény valamennyi kosárlabdabarát számára.

Tóth Kálmán - elnök, Városi Sportbizottság
- Aki személyesen ismerte Cecét, az pontosan tudja mi az a szellemiség, ami kötődik Horváth Zolihoz. Nekem volt alkalmam személyesen is meccset is vezetni neki, meg volt a szabadidős programokon is részt venni vele és természetesen szurkolóként is, a nézőtérről. Ugyanazt tudom elmondani mind a három emberről - ha lehet ezt így külön venni - egy csupaszív ember volt, egy olyan, akit a kosárlabda szeretete fűtött egész életében és az a veszteség, amit 2009-ben elszenvedtünk az valójában azóta is pótolhatatlan.

A felkészülési menetrendbe tökéletesen illeszkedik az emléktorna, amelyre ezúttal nemzetközileg jegyzett, erős kerettel rendelkező csapatokat invitált a szombathelyi alakulat.

Gráczer György - ügyvezető, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
- Az emléktornára pedig a Spartak Subotica Szerbiából, Krka Szlovéniából és Bécsből a Wien csapata, aki az osztrák bajnok egyébként fognak érkezni.

A Horváth Zoltán Emléktorna péntek délután startol a Krka - Vienna elődöntővel, majd este 7 órától ünnepi megemlékezésen tisztelegnek a résztvevők a Falco egykori centere előtt. Ezt követően a sárga-feketék a szerb Subotica ellen vívhatják ki a fináléba jutást. Szombaton kerül sor a helyosztókra 16 órától, illetve fél 7-től az Aréna Savariában. A rendezvényre egy és kétnapos belépőket lehet vásárolni, akár Szent Márton kártya-kedvezménnyel is.